Патова ситуация с ТВ правата: Клубовете отказват нов договор, ако не си получат парите за миналия сезон (ВИДЕО+СНИМКИ)

И осмият кръг от А група няма да се предава по телевизията

Патова ситуация с ТВ правата: Клубовете отказват нов договор, ако не си получат парите за миналия сезон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Преди началото на осмия кръг в родната А група стана ясно, че сделка за ТВ правата отново няма. Споразумение още няма и феновете със сигурност няма да могат да гледат срещите от осмия кръг, предаде репортер на Novsport.com от сградата на БФС.

Преговорите продължават, но от клубовете са поставили едно условие, което ако не бъде изпълнено, няма да има предаване на срещите. Болката на клубовете е една - те искат да си получат старите задължения от „БНТ1”. Докато не си получат парите от стария договор, те няма да се съгласят на нов договор.

До края на седмицата Валентин Михов е оторизиран да отправи нова оферта за ТВ правата за новия сезон.

Пресаташето на БФС Павел Колев уточни, че на срещата са били разгледани 3 точки:
1. Дължими суми по изтеклия договор от миналата година
2. Настоящият сезон и преговори за нов договор за ТВ правата
3. Делото срещу bTV за договора преди две години

"Константин Баждеков (Левски), г-н Димитров (Миньор) и представител на БФС са работната група, която ще се срещне с БНТ1 за неизплатените суми. Ще се обсъжда какви траншове и на кои дати да се изплащат от БНТ1 към клубовете. Докато БНТ1 не се изчисти това задължение, от клубовете са категорични, че камери няма да се допускат на стадионите. С всеки изигран кръг цената на този продукт пада. Беше оторизиран Вальо Михов да даде нова оферта до края на седмицата. Идеята е в прекъсването на първенството за мачове на националния отобр да има нови срещи дали да се приеме нова оферта", обясни Павел Колев.

Същото становище изразиха и Пламен Киряков (Черноморец), и Венцеслав Стефанов (Славия).

Пламен Киряков каза: "Не, няма договор, защото засега още няма и предложение. От ТВ7 няма предложение сега. Преди месец ТВ7 направи предложение, но то беше отхвърлено, Днес се събрахме основно, за да уточним какво се случва по неизпълнението на договорите от минали години – с bTV и фирмата на г-н Михов. Ще търсим споразумение с БНТ1 и фирмата на г-н Михов, ще търсим и съдебна спогодба с bTV."

"Не сме се разбрали, но ще се разберем вероятно. Не ме питайте за телевизията, питайте ме за жени. Вижте – футбол ще се гледа, когато започне да се плаща. Всичко зависи от това как ще се плащат тези канали. Ябълката на раздора засега са неплатените пари от националната телевизия. Мисля, че това ще бъде разрешено. Има работна група, която се занимава с договарянето. Съжалявам феновете на Славия в страната, които не могат да дойдат да гледат мачове на отбора, те биха давали 2-3 лв. на месец да гледат нашите мачове", сподели босът на Славия Венцеслав Стефанов.

На въпроса "Мачът Левски и ЦСКА няма да се излъчва по телевизията - това притеснява ли ви?", босът на "белите" отговори в типичния си стил: "Много ме притеснява - отивам да пия една бира."


Намерете ни и във Facebook

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки