Президентът на CEV проверява залите за Европейското в България

Андре Майер ще е у нас от 9 до 11 октомври

Президентът на CEV проверява залите за Европейското в България
Президентът на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Андре Майер ще посети България в периода 9-11 октомври 2012 година. Той ще бъде начело на комисия за оценка на четирите съоръжения, с които Българска федерация Волейбол кандидатства за Европейските първенства за мъже и кадетки през 2015 г. Залите са „Арена Армеец” (София), Арена „Цар Симеон” (Пловдов), Дворец на Културата и Спорта (Варна) и залата на Пловдивския университет.

Както е известно, Арена „Цар Симеон” е все още в строеж, но благодарение на гаранциите от премиера Бойко Борисов, тя трябва да заработи през следващата година. Нещо повече, архитектурата на залата ще бъде съобразена и с изискванията на Международната федерация по волейбол, които минават за най-тежки от тези на всички големи спортни централи.

Посещението на Майер и комисията по оценяването от CEV е втората част от официалната проверка на кандидатурата на България и Италия, която успешно издържа одита в Люксембург преди две седмици. Според протокола на Европейската конфедерация, проверката трябва да бъде извършена в рамките на този месец, тъй като в средата на следващия бордът на директорите на CEV ще избере между България и Италия и другите съперници за мъжкото първенство - Финландия и Естония.

По всеобщо мнение, благодарение на по-добрите си волейболни традиции, силни отбори и качествена публика, тази кандидатура е с едни гърди пред конкуренцията.

След като посети Двореца на Културата и Спорта във Варна, Андре Майер ще бъде и официален гост на Общото събрание на Българска федерация Волейбол, което ще се състои на 10 октомври 2012 г. в КК „Златни пясъци”.

След гостуването си в София, Пловдив и Варна дългогодишният президент на CEV ще посети и Италия, където остров Сицилия кандидатства с два от градовете си – Катания и Месина. 
Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки