Милан пропиля два гола аванс, но победи Зенит с 3:2 в Санкт Петербург (+ВИДЕО)

Първа победа за Милан в Група "C", Масимилиано Алегри пое глътка въздух след късен автогол на Хубочан

Милан пропиля два гола аванс, но победи Зенит с 3:2 в Санкт Петербург (+ВИДЕО)
Милан пропиля два гола аванс, но със щастлив гол взе три точка от пътуването си до Санкт Петербург след 3:2 над Зенит. Емануелсон и Ел Шарави за три минути шокираха руския шампион в началото на мача, но Хълк и Широков вкараха за частичния обрат, за да дойде автоголът на Хубочан, който донесе първи успех на „росонерите” в Група “C” на Шампионската лига. Милан поведе с 4 точки в групата преди мача Андерлехт – Малага, а Зенит остава на дъното без точка.

На стадион „Петровски” Масимилиано Алегри заложи на Боян Къркич, който още няма гол за Милан, и Стефан Ел Шарави, който не спира да бележи в последните срещи на „росонерите”.

От другата страна Аксел Витцел направи дебют като титуляр, а Хълк действаше по левия фланг в триото атакуващи играчи в схемата на Лучано Спалети.

Милан определено има повече опит в Шампионската лига и това си пролича в началните минути, макар настоящият състав на тима да е значително подмладен.

Аксел Витцел загуби топката пред наказателното поле на Милан, гостите направиха бърза контра, но Урби Емануелсон бе повален пред пеналта от Фейзулин, който получи жълт картон. Холандецът изпълни много неточно прекия свободен удар, но топката рикошира в гърба на Роман Широков и напълно заблуди Малафеев – 0:1 с малко късмет за Милан.

Зенит бе в шок и в следващата атака Антонини центрира перфектно за Емануелсон, който можеше да вкара отново, но прати от външната страна на мрежата.

Вторият гол за Милан обаче не се забави много. Стефан Ел Шарави доказа, че е в перфектна форма, като пое топката пред наказателното поле, ускори покрай трима бранители и с точен удар матира пак Малафеев за 0:2. Това попадение бе пето за „Малкия Фараон” в последните 4 мача.

Чак около 30-ата минута домакините се окопитиха и заиграха опасно в предни позиции. Хълк си проби път между четирима защитници, но вместо да подава реши да стреля, но високо в аут.

Хълк продължи да тормози Абате на фланга, но негово центриране бе добре пресечено от Абиати.

В 36-ата минута стражът на Милан направи двойно спасяване. Първо той боксира страховит шут на Хълк, а от последвалия корнер Широков насочи с глава към долния ъгъл, ала Абиати пак се намеси добре.

Все пак добрата игра на Зенит в края на частта се увенча с успех във финалните секунди преди паузата. Фейзулин пусна за Хълк по крилото и бразилецът с левия крак опъна мрежата зад Абиати за 1:2.

Втората част започна там, откъдето започна първата – с натиск на Зенит.

Само 4 минути след подновяването на играта резултатът бе изравнен. Хълк центрира от корнер, защитата на Милан не внимаваше и остави Широков сам на задната греда, а Абиати не се справи добре с удара и топката влетя зад голлинията – 2:2.

След това попадение Милан се опомни и осъзна, че ако не заиграе по-добре, ще загуби мача. Статистиката обаче бе на страната на миланския гранд – Милан никога не е губил мач в Шампионската лига, когато вземе два гола аванс.

Милан натисна след втория гол на Зенит, но точно когато руснаците на свой ред търсеха нов гол, Милан пак поведе.

15 минути преди края на редовното време Монтоливо центрира на първата греда, там Пацини и Хубочан се бореха за топката, но за нещастие на домакините защитникът отклони фатално кълбото зад Малафеев и си вкара автогол за 2:3.

Анюков бе единственият играч на домакините, който бе близо до нов изравнителен гол, но изстрелът му от границата на наказателното поле бе избит от Абиати.

В края Милан успокои мача и въпреки опитите на домакините не допусна опасни положения пред своята врата.

На 24 октомври Милан гостува на Малага, а Зенит приема Андерлехт. 

Зенит - Милан 2:3
0:1 13' Емануелсон
0:2 16' Ел Шарави
1:2 45+2' Хълк
2:2 49' Широков
2:3 75' Хубочан (автогол)
Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

Компани: Бърнли е готов за бързо завръщане в елита

„Нещата не са толкова сложни, колкото бяха в първата ми година“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки