Арсенал не сгреши срещу Олимпиакос и излезе еднолично начело в група "В" (ВИДЕО)

"Артилеристите" надвиха с 3:1 гръцкия тим в мача на "Емирейтс"

Арсенал не сгреши срещу Олимпиакос и излезе еднолично начело в група "В" (ВИДЕО)

Отборът на Арсенал надви с 3:1 Олимпиакос в мач от група „В” на Шампионската лига, проведен на стадион „Емирейтс” в Лондон. На почивката на мача резултатът бе 1:1, но през второто полувреме „артилеристите” отбелязаха още два гола и по този начин се поздравиха с трите точки.

И двата отбора имаха добри голови ситуации пред вратата на противника, а първото по-интересно положение в мача дойде в 6-ата минута, когато Пауло Машадо отправи изстрел към Вито Маноне, но кълбото не попадна в рамките на вратата. Арсенал пък можеше да излезе с гол напред в 12-ата минута след удар на Санти Кацорла, но вратарят на гостите – Балаш Мегери, се справи с изстрела на испанеца.

В средата на първата част удар с глава на Константинос Митроглу не попадна в целта, а в 29-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн имаше шанс да открие, но ударът му от около десет метра излезе в аут. Минута след това се стигна до нова ситуация пред Константинос Митроглу, но Вито Маноне спаси изстрела на нападателя.

Последваха две възможности пред Пауло Машадо, но при нито една от двете ситуации кълбото не се озова в мрежата на домакините, а в 42-ата минута резултатът бе открит. Арсенал поведе с 1:0, след като Жервиньо се разписа след страхотен изстрел отдалеч. До почивката обаче Олимпиакос успя да изравни. Точен за 1:1 в 45-ата минута бе Константинос Митроглу.

В 50-ата минута Санти Кацорла се отчете с пропуск за Арсенал, а 4 минути по-късно Митроглу можеше да изведе гостите с гол напред, но стреля в аут.

”Артилеристите” поведоха с 2:1 в 56-ата минута, когато Жервиньо комбинира с Лукас Подолски, а немският нападател с левия крак прати кълбото в мрежата на гостите. Олимпиакос можеше да изравни в 60-ата минута, но Митроглу направи нов пропуск. 4 минути след това Лоран Косчелни не успя да реализира открилата се пред него ситуация, стреляйки извън очертанията на вратата, а в следващите минути пропуски за гръцкия тим направиха Пауло Машадо и Давид Фустер.

В 83-ата минута влезлият като резерва Оливие Жиру имаше шанс да отбележи трети гол за своя тим, но вратарят на гостите спаси изстрела на французина. Малко преди края на редовното време последва нов пропуск на Жиру и пропуск на Аарън Рамзи, а в 4-ата минута на даденото от съдията продължение на двубоя Арсенал достигна до третото си попадение в мача. Точен за крайното 3:1 бе Аарън Рамзи.

По този начин „артилеристите” вече са с 6 точки и оглавяват подреждането в група „В”. Олимпиакос е последен без спечелена точка.

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута (ВИДЕО)

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

Компани: Бърнли е готов за бързо завръщане в елита

„Нещата не са толкова сложни, колкото бяха в първата ми година“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки