Янтра (Габрово) разпиля Бдин (Видин)

Получи се здрава битка, в края на която видинчани рухнаха

Янтра (Габрово) разпиля Бдин (Видин)

Вторият в класирането на Северозападната Трета лига – Янтра (Габрово), срази Бдин (Видин) с 6:2 у дома в двубой от 29-ия кръг на първенството. Старши-треньорът на домакините Петър Кръстев заложи на футболисти, които по-малко играха през сезона. 

 
Получи се здрава битка, в края на която видинчани рухнаха. Началото обаче бе тях. Само за секунди в началото на мача нападателят им Янек Кирилов пропусна две положения сам срещу вратаря на съперника. Веднага след това защитник на Янтра изби топката от голлиния след удар на Борислав Борисов. Топката все пак спря в габровската мрежа след удар на Людмил Иванов в 15-ата минута. 
 
В средата на полувремето Пламен Кожухаров възстанови равенството след центриране на Денчо Шипкалиев. Секунди преди почивката обратът стана факт след попадението на Искрен Писаров въпреки протестите на гостите, че топката не е преминала голлинията. Секунди след започване на втората
част Християн Василев центрира и Тодор Чирпанов покачи на 3:1. Този резултат се запази до 76-ата минута, когато Борисов намали на 3:2. 
 
В последните 4 минути домакините нокаутираха противника. В 86-ата Писаров оползотвори пас на Добрин Георгиев за 4:2. В 88-ата Иво Георгиев пък се възползва от подаване на Писаров – 5:2. Окончателното 6:2 оформи Християн Кожухаров от фаул.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки