Министър Кралев се включи в откриването на Автомобилен салон София 2019

Представени са 250  експоната, от които 14 нови модела мотоциклети

Министър Кралев се включи в откриването на Автомобилен салон София 2019

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното откриване на автомобилното събитие на годината – „Международният автомобилен салон София 2019”. Той се провежда от 12-ти до 20-ти октомври  в  Интер Експо Център. 

 
Над  75 фирми-изложители  и  12  000 кв.м. изложбена площ  представят най-доброто от автомобилната индустрия. Представени са 250  експоната, от които 14 нови модела мотоциклети.  Повече от  70 технологични новости  и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София. Впечатляващ е и броят на автомобилите с алтернативно задвижване –  13 електрически, 5  plug–in  хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.
 
 
„Международният автомобилен салон в София 2019” е едно от най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на „Международната организация на автомобилните производители” (OICA), наред с автомобилните изложения в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.
 
 
На събитието присъстваха още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание Станислав Иванов, президентът Росен Плевнелиев, зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, зам.-министърът на транспорта Ангел Попов,  Александър Миланов - председател на УС на “Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България”.
 
 
 
24-то издание на „Международния автомобилен салон София 2019” се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия от форумите досега, както и единственият салон в Европа тази година с участието на всички водещи производители.
 
Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки