РЕВАНШ! Джошуа си върна световните титли след скучен мач с Руис (ВИДЕО)

Двамата боксьори измъчиха целия свят с позиционна битка и липса на удари

РЕВАНШ! Джошуа си върна световните титли след скучен мач с Руис (ВИДЕО)
Антъни Джошуа спечели реванша срещу Анди Руис в текжа категория на професионалния бокс и си върна световните титли във версиите WBA (Super), IBF, WBO и IBO. Двамата боксьори предложиха скучен мач, наблюдаван на живо от 15 000 зрители в Саудитска Арабия. Дошуа и Руис измъчиха целия свят с позиционна битка и липса на много удари. Това донесе успех на британеца, който трабна победата по точки. 
 
Руис поиска трети мач, а Джоуша му отговори, че ще го получи. Импресариото на Антъни Еди Хърн обаче беше доста предпазлив и каза само, че агентът му отива да празнува.
 
Това бе 23-и успех в кариерата за британския боксьор, като той е спечели 21 от тези срещи с нокаут, а в две от тях със съдийско решение. Освен това той има и една загуба, която бе именно от мексиканеца през лятото.
 
Поражението пък е второ в кариерата на Руис от общо 35 мача, като той има сметката си 33 победи.
 
Джошуа започна пасивно, държейки дистанция, но благодарение на по-дългите си ръце и ръстовото си предимство водеше боя. Около 30 секунди преди края на първия рунд претендентът пласира дясно кроше, което не само че разклати Руис, но и отвори аркада под лявата вежда на шампиона.
 
Във втората част Руис веднага скъси дистанцията и това му позволи да нанесе удари в главата на Джошуа. Американецът няколко пъти влезе в размяна и на свой ред отвори аркада, след като двамата боксьори сблъскаха главите си при един клинч. Правите удари на Руис бяха много опасни, най-вече от скоростта на ръцете му.
 
Двамата бяха по-пасивни в третата част, въпреки някои прави удари, с които Джошуа отново проби гарда на съперника си.
 
Агресията се завърна в четвъртия рунд, в който британецът нанесе тежък ъперкът с дясната ръка, докато Руис отговори с две десни крошета и скоростна комбинация в самия край на частта.
 
Петият рунд беше за Джошуа, след като американецът опита да бъде по-близо до него и получи удари. Още в следващата част обаче Руис нанесе много тежко ляво кроше в главата на претендента, но и Джошуа отговори със същото.
 
В седмият двамата отново влязоха в размяна, но по-добрата тактическа постройка на Джошуа му даде предимство. Тежките удари между двамата продължиха и в осмия рунд, в който Руис пласира скоростна комбинация от ляво и дясно кроше, след което в самия край разклати претендента, но Джошуа много бързо влезе в клинч.
 
С наближаването на последните рундове и двамата опитаха да притискат съперника, като Джошуа реализира отлична комбинация в главата на американеца от мексикански произход, но шампионът без проблеми остана на краката си.
 
В 11-ия рунд Руис нямаше никакъв шанс да се доближи до съперника си, затова се хвърли вабанк в последната част. Американецът опита всичко, но само веднъж влезе в размяна, когато беше контриран. Във всеки друг момент Джошуа държеше дистанция и не се подведе, чакайки финалния гонг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки