Кобрата: Висшата математика в бокса е талантът ми (ВИДЕО)

Загубата от Кличко не ми е оставила следа, тя те учи, а победата те главозамайва, допълни Пулев

Кобрата: Висшата математика в бокса е талантът ми (ВИДЕО)
Звездата на българския бокс в тежка категория Кубрат Пулев даде интервю за сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България", в което говори за изминалия двубой между Антъни Джошуа и Анид Руис, както и за следващия си опонент. 
 
"Аз съм номер едно претендент на IBF в света. С кой ще е следващият ми мач ще се реши в идните месеци“.
 
Пулев коментира и двубоя-реванш за световните титли в тежка категория на професионалния бокс между Джошуа и Руис.
 
„Нямаше много голяма битка. Имаше надлъгване, надиграване. Напрежението е голямо. На хората може би им е било скучно, но боксьорите усещат, че всеки един удар може да е решаващ и затова бяха предпазливи. Джошуа си беше направил стратегията съвсем различна. Променил е стила, стратегията заради противника. Когато се започва с подготовката за един такъв мач се намира правилният спаринг партньор, който да прилича на него, същата игра. По това се прави и стратегията. Видяхте и аз как загубих от Кличко без стратегия“, заяви Кобрата.
 
Относно това дали има нагласени мачове при професионалистите, какъвто коментар е направил и Серафим Тодоров, Пулев заяви:
 
„Серафим може би не е най-наясно с нещата. Като аматьор беше гениален, шапка му свалям. Много малко българи са стигали това ниво. Като професионалист го нямаше изобщо. Не смятам, че има нещо нагласено. Отиват и играят.  Това не е футбол или друг спорт“.
 
За евентуалния си следващ мач със световния шампион Антъни Джошуа, и преди да научи за плановете на Еди Хърн и британеца за следващия им сблъсък, Кубрат коментира:
 
„Зависи от Джошуа дали ще изляза срещу него. Всяка една федерация има правила, той е шампион на три федерации. Първи по ред е IBF, където съм аз претендентът. Ако случайно не иска или така преценят и той оваканти титлата ще играя със следващия в класирането - Ковнацки, който е поляк. Супер неудобен е. Който и да е не се притеснявам“, категоричен бе топ боксьорът ни.
 
„Не ми оставило следа загубата от Кличко. Предпочитах да е победа, естествено, но... Загубата те учи повече, докато победата те главозамайва. Истинският талант на един боксьор е на мига и веднага да можеш да се синхронизираш с противника. Всеки си е направил стратегия и именно в този момент, в който той те изненада и ти трябва да се напаснеш, това е висш пилотаж. Като се анализирам след мачовете виждам, че съм променил нещо на мига. Това е висшата математика в бокса“, отбеляза Кобрата.
 
Пулев коментира и предстоящата боксова вечер в зала "Колодрума"в Пловдив, където на 14 декември брат му Тервел ще се бие с американеца Дешон Уебстър.
 
„Ще има две тежки категории, ще има един българин в тежка. Ще бъде направен и реванш, защото момчето, което преди падна от Спас Генов, изяви желание да играе и да го бие. Имаме добра охранителна фирма и няма начин да се случи някакъв инцидент. Това дори е културно събитие. Ще бъдат много интересни двубои, дори за хора, които не гледат бокс, обеща Кубрат.
 
 
Относно школата по бокс на двамата братя, Пулев разкри:
 
„Питали са ме може ли 3-годишно дете да тренира в залата. Ама това да не е боксова ясла. Самите с брат ми почнахме на 11-12 години. Мисля, че е добре на около 10 години да почват. Треньорите ги учат на дисциплина, на движение по ринга. Това ще са важни неща. Учат ги и на характер. Да бъдат мъже, на това ги учим“, завърши Кубрат.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки