Нов треньор - стари мъки: Наполи се издъни за пореден път в дебюта на Гатузо (СНИМКИ+ВИДЕО)

Две аматьорски грешки костваха победата за неаполитанци

Нов треньор - стари мъки: Наполи се издъни за пореден път в дебюта на Гатузо (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Отборът на Наполи ззагуби с 1:2 от Парма при домакинството си от 16-ия кръг на Серия А.

Пертенопеите излязоха за пръв път под ръководството на новия си треньор Дженаро Гатузо, но отново не впечатлиха с игра и записаха осеми пореден мач в шампионата без победа и втора загуба в три мача от Серия А. 

Още в 4-та минута Кулушевски изведе пармалатите напред в резултата, след като Кулибали направи аматьорска грешка, изгуби топката и нападателят на гостите прониза Мерет. Оказа се, че при грешката си защитникът на Наполи се е контузил и напусна принудително. 

Зелински беше най-активен в състава на Наполи до почивката, но ударите му минаваха встрани от целта. 

След полувремето Инсине и Милик започнаха да са по-точни, но пък Сепе показа невероятни рефлекси и опазваше мрежата си суха. Всичко това до 64-та минута, когато Мертенс се пребори за топката отдясно и прати центриране към Милик, а полякът заби топката с глава във вратата на гостите. 

Домакините продължаваха да търсят още един гол и пълен обрат, но се стигна до добавеното време, където отново беше допусната фрапантна грешка в ключов момент, Жервиньо проби сам към наказателното поле, комбинира с Кулушевски и сам срещу Мерет смълча Сан Паоло. 

Така Наполи вече е осми с 21 точки, докато Парма са на позиция пред тях с 24. 


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки