Еди Хърн извива ръцете на Кобрата

Няма да го чакаме дълго, категоричен е промоутърът на Антъни Джошуа

Еди Хърн извива ръцете на Кобрата

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн се нахвърли върху Кубрат Пулев и щаба му. Импресариото обяви пред  SI Boxing, че няма да чака дълго българина да приеме условията му за бой за световната титла на IBF. Според него, щабът на Кобрата има ограничено време да се съгласи на сделка, иначе Джошуа ще оваканти титлата си и така Пулев ще трябва да се бие с Адам Ковнацки за много по-малко пари. 

 
В момента се води спор между IBF и WBO чий претендент да излезе първи в задължителна защита на титлата срещу Джошуа. И според Хърн, ако съвсем скоро няма развитие, на Антъни ще му писне и ще оваканти и двата колана, за да се бие "с по-значими опоненти, а не с всеки, добрал се до статута на претендент". 
 
"Тези федерации имат три седмици да се разберат кой ще е първи за защитата на световната титла на AJ. Ако не успеят да се разберат, тогава какво ще стане? Ами Антъни ще освободи тези два колана, голяма работа. Той пак ще е световен шампион, ще има отличието в WBA."
 
"Не мисля, че на него особено му пука за тези колани. И да ги оваканти, пак ще е най-добрият в категорията, пак ще е шампион и пак всеки ще иска да се бие с него. Голяма работа, че ще трябва да плаща някакви неустойки. Той не иска да е като Владимир Кличко."
 
"Украинецът имаше три световни титли и участваше във всяка една задължителна защита. Затова имаше толкова много безинтересни мачове. Дори два пъти се би с този палячо Тони Томпсън. А имаше толкова качествени боксьори, с които можеше да се бие."
 
"В най-добрия случай Антъни не иска да освобождава титлите си. Но и не е честно две федерации да се бият и да не позволяват яснота за следващия му съперник. Те направо го карат да оваканти коланите си. И той ще го направи без проблем."
 
"Тук идва и Боб Аръм. С него се преговаря трудно. Дори и да се стигне до разговори с неговия човек Пулев, той може изведнъж да се врътне и да каже: "Аз не харесвам Еди Хърн и не съм съгласен с условията му." Наистина с него трудно се постигат сделки понякога."
 
"Но тогава и AJ може да излезе и да каже: "Ами не съм заинтересован от битка с вашия кандидат Пулев". Тогава може да оваканти колана си в IBF. И затова Пулев може да се окаже изправен пред сериозна дилема. Или да се бие за много пари и да приеме условията на Антъни, или да се бие с Адам Ковнацки за овакантена титла за общ хонорар за двамата от не повече от 1 млн. долара."
 
"Голяма е вероятността Пулев да загуби и от двамата, така че трябва да си помисли сериозно. При всички положения, нашата цел е Джошуа да се бие с Уайлдър и другите големи имена, така че нямаме време да се съобразяваме с всеки", заяви нахакано Хърн. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки