ОТЛИЧНО! Даниел Асенов ще се бие за титла от Купа "Странджа"

Италианец спря брат му, Симеон Чамов няма да се качи на ринга заради аркада

ОТЛИЧНО! Даниел Асенов ще се бие за титла от Купа "Странджа"

Даниел Асенов се класира за финала в категория до 52 килограма на турнира за Купа „Странджа“. Актуалният носител на трофея и многократен европейски шампион победи с 5-0 съдийски гласа американеца Антъни Ерера. 

 
Тайсъна започна предпазливо срещата, като вдигаше темпото с всяка изминала минута. В третия рунд той започна да засипва опонента си с удари, като избягваше неговите с умели ескиважи. Така на финала утре Даниел ще се бие с испанеца Габриел Ескобар, от когото загуби мача за златото на Европейските игри в Минск миналото лято, които в мъжкия бокс бяха със статут на континентално първенство.
 
Братът на Даниел – Боян Асенов, обаче падна на полуфинала в категория до 57 килограма. Европейският вицешампион бе победен от италианеца Франческо Маиета с 1-4.
 
В 18,00 ч. започва втората сесия от полуфиналите, където ще имаме двама представители. Това са Благой Найденов и категория до 81 килограма и Радослав Панталеев (до 91 кг). Симеон Чамов (75) няма да се качи на ринга заради голямата аркада, която получи в четвъртфиналния си сблъсък.
 
71-вото издание на Купа „Странджа“ се провежда със съдействието на Европейската боксова конфедерация, Министерство на младежта и спорта, Спорт Тото, Платинум Казино и Хотел, Победа АД, Ефбет, Далл Богг, Минерална вода Бачково, Натуралика, парк-хотел Москва, Витоша парк-хотел и ресторант Форест.
 
Билетите за полуфиналите и утрешните финали са на цена от 10 лева и могат да бъдат закупени на място в залата или онлайн на besttickets.bg. Събраните средства ще бъдат използвани като награден фонд за победителите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки