Германец спечели спускането в Заалбах-Хинтерглем

Лидер в генералното класиране е Хенрик Кристоферсен с 903 точки

Германец спечели спускането в Заалбах-Хинтерглем

Германецът Томас Дресен триумфира в спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Заалбах-Хинтерглем (Австрия)

 
Дресен беше най-бърз на пистата "Шнеекристал" с 1.32.96 минути, за да запише трета победа за сезона и общо пета в кариерата си. 
 
Германецът изпревари четирима швейцарци. Втори само на 7 стотни от секундата завърши световният шампион от Санкт Моритц 2017 Беат Фойц, е трети на 9 стотни се нареди Мауро Кавизел. Четвърти на 26 стотни остана Карло Янка, а пети на 49 стотни е Нилс Хинтерман, който регистрира най-доброто си класиране в спускане за Световната купа.
 
Шестицата допълниха Киетил Янсруд (Норвегия) и Винсент Крихмайер (Австрия) с равно време и изоставане от 54 стотни от секундата зад Дресен.
 
Лидер в генералното класиране е специалистът в техничните дисциплини Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 903 точки, следван от сънародника си Александър Аамод Килде с 882 и Алекси Пентюро (Франция) с 842 точки.
 
В подреждането за малката Световна купа в спускането води Фойц с 600 точки, пред Дресен с 406 и Доминик Парис (Италия) с 384 точки. Парис пропуска остатъка от сезона заради контузия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки