Сари: Израстването ни спря

Наставникът на Ювентус не е притеснен от моментната форма на отбора си

Сари: Израстването ни спря

 Треньорът на Ювентус Маурицио Сари остана доволен от равенството 1:1 с Милан в първия 1/2-финал за Купата на Италия. Наставникът обаче не скри, че има някои забележки към представянето на своите играчи. Той призна, че в последните седмици се забелязва застой в развитието на отбора, но според него това е нормално.

“Представихме се по-добре от гледна точка на подаванията и разиграмането от защитата, но нещо ни липсваше в последната третина. Това е процес и ние продължаваме напред. Получихме някои леки голове, вкючително и днес. Центрирането бе доста бавно и по мое мнение можеше да се намесим по-добре. В последния мач играхме лошо срещу Верона, но сега успяхме да постигнем позитивен турнирен резултат. На моменти бяхме твърде бавни и не трябваше да оставяме толкова пространство на Ибрахимович в наказателното поле. Въпреки, че той не игра с топката при гола, неговото присъствие там успя да разкъса защитата ни. Не бяхме достатъчно агресивни в отбрана”, смята Сари.

След това наставникът бе попитан дали се притеснява от моментната форма на отбора.

“Не се притеснявам. В живота единственото, за което трябва да се притесняваш е здравето. Това е нормална фаза, в която се намираме. Немислимо е един отбор да е в постоянен възход. Това е спорт, в който много неща зависят от физическото и психологическото състояние на отделните играчи. Израстването ни спря в последните три седмици. Допускаме предотвратими голове. В същото време обаче сме допуснали само два гола повече от най-добрата защита в Серия “А”, така че не виждам толкова голям проблем”, допълни специалистът.

"Преди 15 дни бяхме в страхотна форма, но сега не сме. Нищо чудно след още 15 дни отново да сме страхотни. Във футбола е трудно да се правят подобни прогнози. Видях и някои хубави неща тази вечер”, каза още Сари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки