Президентът на БФЛА предаде на Копенхаген знамето на световното първенство по полумаратон

Сергей Бубка благодари на екипа БФЛА и на кмета на Каварна Цонко Цонев за перфектната организация на шампионата

Президентът на БФЛА предаде на Копенхаген знамето на световното първенство по полумаратон

Президентът на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) и председател на организационния комитет на световното първенство по полумаратон в Каварна Добромир Карамаринов предаде знамето на шампионата на планетата на следващия домакин Копенхаген 2014.

По време на церемонията вицепрезидентът на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Сергей Бубка благодари на екипа БФЛА и на кмета на Каварна Цонко Цонев за перфектната организация на шампионата.

Според него първенството в Каварна ще остане в 20-годишната история на световните по полумаратон като едно от най-добре организираните.

Легендарният атлет сподели впечатленията си пред всички гости и участници преди началото на официалната вечеря в „Лайтхаус Голф & Спа ризорт”, с която бе закрито първенството.

Златните медалисти от Каварна 2012 Зерсенай Тадесе (Еритрея) и Месерет Хайлу (Етиопия) получиха правото да разрежат шампионската торта в компанията на Добромир Карамаринов и вицепрезидентът на ИААФ Сергей Бубка. След това атлети и гости се насладиха на музиката на група „Акага”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки