Сензациите в пресата днес: Черен списък в Левски, Берое иска служебна победа над Черноморец

„Сини” и „червени” фенове опитали да превърнат вечното дерби в наркопазар, Митко Борисов обеща 6 бона премия и още…

Сензациите в пресата днес: Черен списък в Левски, Берое иска служебна победа над Черноморец

Сензациите в пресата днес, 22 октомври 2012 година:

„7 дни спорт”: Дрога на стадиона
Час преди двубоя полицаите на стадион "Васил Левски" са арестували трима души, опитали се да вкарат наркотици
Агитките на ЦСКА и Левски са се опитали да превърнат столичното дерби в... наркопазар. Час преди двубоя полицаите на стадион "Васил Левски" са арестували трима души, опитали се да вкарат наркотици. Интересното е, че това са хора от централните фенклубове, защото дрогата е била скрита в... кетъринга.

"На другите стадиони по Европа кетърингът е от сандвичи, от напитки, а у нас - дрога. За какво да дебнем, за наркотици ли, за бомби ли? Но какво да се прави, няма начин", коментираха униформени пред „7 дни спорт”. Те са били нагло увещавани да оставят момчетата, защото не знаели какво има между вафлите. Куриозното е, че по време на мача и двете агитки издигнаха транспаранти, осмиващи конкурентите, че злоупотребяват с бялото.

След като ченгетата си свършиха работата и арестуваха наркодилърите, обаче не е ясно кой и за какво ще ги съди. Прибраните на топло настояват да ги прекарат набързо по закона за футболното хулиганство. Това обаче ще е по-малко наказание за тях, защото по Наказателния кодекс санкцията за разпространение на дрога е далеч по-сериозна.

Междувременно стана ясно, че полицаите от Първо РПУ започват да търсят по видеозапис хората, които едва не осакатиха двама от униформените. През втората част на дербито от сектор "Б" излетя бомба, която гръмна в краката на ченгетата. Преглеждат се записи, за да се види кои са злодеите. "Ще ги хванем. Може да е по-натам, но ще ги пипнем", категорични са полицаите. Припомняме, че те арестуваха преди мача 12 души точно по натрупана информация от видеозаписи.

„Меридиан мач”: Борисов обеща 6 бона премия, даде 3
По 6000 лв. премия ще вземат футболистите на ЦСКА за победата над Левски с 1:0. Към днешна дата те са получили половината от тази сума, като Димитър Борисов им е обещал до края на седмицата да приберат и останалите пари. Босът на „червените" пристигна на „Васил Левски" половин час след срещата. Както е известно, от близо година той не гледа на живо официални мачове на ЦСКА. Нахлу в домакинската съблекалня и поздрави отбора си за успеха. Първоначално босът обещал по 3000 лв. на футболистите, но те започнали да го хвърлят победоносно във въздуха. След това те казали, че колкото по-високо го вдигнат, толкова по-сериозни премии ще вземат.

В крайна сметка Димитър Борисов решил да раздаде по 6000 лева на калпак. Той веднага ги насочил към касата на „Българска армия", но там нямали възможност да изплатят цялата сума, като се очаква това да се случи до мача с Ботев (Пд). Въпреки сериозния финансов стимул, играчите на ЦСКА продължават да чакат заплатите си за август и септември. Те трябваше да ги получат до дербито с Левски, но за момента раздаването на пари се отлага за неопределено време. Все пак „Титан" удържа на думата си и плати месечните възнаграждения за май, юни и юли, които „червените" имаха да получават.

„Тема спорт”: Черен списък в Левски
В последните месеци беше станало модерно в ЦСКА да се говори за черни списъци, в които влизаха състезателите, нарочени за гонене от отбора, от треньора или ръководството. Такъв след резила във вечното дерби има и в Левски. На „Герена" вече заложиха на дузпата скъпо платените чужденци, от които до момента нямат никаква полза. Отборът се провали още на първото стъпало в Лига Европа, а още не е дошъл и ноември и вече почти е отписал титлата. На мушката на ръководството попаднаха Роман Прохазка, Марсиньо и Жоао Силва. Това са и хората с най-високи заплати в клуба. Прохазка не убеди в качествата си, въпреки че бе пробван като дефанзивен халф и дясно крило.

Таранът Жоао Силва пък не може да уцели вратата от половин метър. А бразилецът Марсиньо е прекалено неефективен в отбрана, а освен това го няма никакъв във важните мачове - така бе в Сараево и срещу ЦСКА. На тримата ще им бъдат търсени нови клубове, възможно е и да бъдат преотстъпени. Силва със сигурност ще бъде пратен под наем, тъй като в момента Левски няма да може да си избие парите, дадени за него. Той бе купен от Евертън за 360 хиляди евро и ще бъде засилен някъде по схемата "Сьорд Арс". Мениджъри, близки до силната фигура на „Герена" Иво Тонев, вече са се заели със задачата да намерят нов нападател. Така по всичко личи, че на „Герена" през зимата се задава поредната солидна селекция. Възможно е днес директорът Иво Тонев да наложи и финансови санкции на футболистите.

„Труд”: Левски маха Жоао Силва
„Левски" отписа Жоао Силва. За нападателя се търси отбор за наем, най-вече в Португалия, като има вариант и с Китай. Продажба явно е невъзможна. Няма да се намери наивник да плати прилична сума за ялов футболист, купен за 300 000 английски лири преди 4 месеца. Жоао няма титулярен мач, няма гол, а срещу ЦСКА завчера пропусна исторически. На фона на Силва набедени за провал изглеждат топстрелци. Жеан Карлос през 2008-а заби 7 пъти за 15 шампионатни мача. Ако за Силва не се намери тим, ще остане, защото инвестицията в него е твърде сериозна. Неустойката при скъсване на договора ще е огромна поради високата заплата. А разтрогване означава и хвърляне на сметището на онези 300 000 лири, за които е по-разумно да се дири възвръщаемост. Друга лятна покупка - Агиеманг Опоку, на практика вече не е „син".

Ганаецът още се мотае нейде в Катар. Разочарованието от Марсиньо и Роман Прохазка (засега) не стига до отчаяние. Но не е изключено да станат следващите „на дузпата", ако продължат с безхаберието. Бразилецът е най-скъпоплатеният в клуба - „Левски" харчи около 220 000 евро годишно за неговата заплата. А трансферната сума за словака е 150 000 евро. За да попълни .дупките" в състава, „Левски" стратегически правилно се оглежда за петима нови за зимната селекция. И явно ще продължи традицията от последните години на всеки полусезон да се прави нов отбор. И докато досега рокадите ставаха предимно от немотия и необходимост от продажби, то сега ще се действа поради лош летен подбор. Още преди две седмици „сините" са започнали да търсят чрез мениджъри нов нападател, явно за конкуренция на гонещия 31 г. Базил де Карвальо. В списъка влизат ново крило, дефанзивен халф и централен защитник. Търси се и опитен вратар за конкуренция на Пламен Илиев, но привличането му не се приема като особено наложително.

„Тема спорт”: Берое иска служебна победа над Черноморец
Берое е пуснал жалба срещу Черноморец след двубоя между двата тима миналата сряда в Стара Загора, спечелен от бургазлии с 1:0. Зелено-белите претендират за участието на нередовен играч в състава на акулите, разбра Тема Спорт". Те искат СТК към БФС да им присъди служебна победа заради вратаря Стоян Колев. От Берое са описали в жалбата си, че националният страж не е бил в списъка с останалите играчи на Черноморец, които са били прегледани от лекар в Бургас преди срещата. Както е известно, Колев бе част от държавния тим за двубоите с Дания и Чехия.

Вратарят се прибра от Прага в сряда около обед и няколко часа по-късно застана на вратата на Черноморец. Зелено-белите претендират, че няма как толкова бързо стражът да се е върнал до Бургас, за да мине прегледи и после да пази в Стара Загора. От спортно-техническия щаб на акулите обаче са предоставили бележка от националния отбор, че Колев е клинично здрав. Поради тази причина те вярват, че претенциите на Берое са неоснователни и ще останат без последствия. Любопитното е, че заради подобен случай зелено-белите изпаднаха от елита през сезон 2007/08. Въпреки че отборът успява да си осигури практическо оставане в А група, кръг преди края той отпада от елита за сметка на Беласица заради присъден служебен резултат в мач срещу Марек. Причината -нередовни медицински прегледи на дупничани.

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки