Шефът на съдиите: Реферите не свирят в полза на Лудогорец и не са престъпници

Никола Джугански призна, че Ивайло Стоянов не се е справил с мача Литекс - Ботев /Пд/, а Бандата е бил заслужено изгонен срещу Дания

Шефът на съдиите: Реферите не свирят в полза на Лудогорец и не са престъпници

Шефът на съдийската комисия Никола Джугански заяви днес, че реферите у нас не свирят тенденциозно в полза на шампиона Лудогорец.

„От началото на сезона не съм забелязал да има тенденция реферите да свирят в полза на Лудогорец, каквото мнение се насажда. Стремим се всеки мач на разградчани да го свирят различни съдии“, каза Джугански в Актуално студио „Дерби”, където коментира и нарушението на Иван Бандаловски в световната квалификация срещу Дания.

„Инструкциита към нашите съдии са същите, каквито са и към останалите европейски рефери. Никой не ги е обучавал, че нарушението срещу Бандаловски срещу Дания е жълт картон. Не съдиите са виновни за този червен картон, въпреки че се вдигна много шум около него”, категоричен бе шефът на съдиите и призна, че според досега получената информация, реферът Ивайло Стоянов не се е справил подобаващо с мача между Литекс и Ботев /Пловдив/, след който арбитърът бе атакуван от старши треньора на „оранжевите” Христо Стоичков.

„Разговарях няколко пъти със Стоянов и с Георги Нарлев. Все още не сме получили доклада, но доколкото разбрах Стоянов не се справил със срещата така, както приляга на международен съдия. Трябва да разберете обаче, че реферите не са престъпници и рецидивисти”, каза още Джугански и постави добра оценка на Станислав Тодоров, който ръководи дербито ЦСКА – Левски, като също така и защити пловдивския рефер Георги Кабаков, чието име бе доста обсъждано от началото на сезона.

„(Станислав) Тодоров е най-високо поставения българин в листата на УЕФА. С мачовете, които ръководи до момента той доказа, че е номер 1 в България. Надеждата ни е, че догодина Тодоров ще се изкачи в топ категорията на УЕФА и ще може да свири мачове от ШЛ.

Колкото до (Георги) Кабаков, той е един от най-добрите млади съдии, в момента е на курс в Швейцария. Факт е, че старта на първенството не бе добър за него и след мачовете Черно море - Лудогоред и Етър - Пирин ГД почива немалко време. Мачът Берое - Черноморец в сряда бе изсвирен на ниво. Той ще е новият рефер, когото ще предложим в листата на международните съдии, която се състои от 6 ръководещи рефери. Сами разбирате, че един от настоящите ще отпадне, но няма да цитирам имена.”

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки