Фантастичен Единсон Кавани наниза четири гола срещу Днипро и изкачи Наполи на 2-ро място в група „F” (+ВИДЕО)

АИК (Стокхолм) надви минимално ПСВ (Айнхдовен) и запази шансове за класиране в следващата фаза на Лига Европа

Фантастичен Единсон Кавани наниза четири гола срещу Днипро и изкачи Наполи на 2-ро място в група „F” (+ВИДЕО)

Уругвайският нападател Единсон Кавани реализира и четирите попадения за Наполи при победата над Днипро с 4:2 в среща от група „F” на турнира Лига Европа. Двубоят се проведе на стадион „Сан Паоло” в Неапол, а гостите водеха с 2:1 до 77-ата минута на срещата. До края на двубоя обаче Наполи отбеляза нови три гола и по този начин се поздрави с победата с 4:2. Поражението бе първо за Днипро в груповата фаза на надпреварата.

Наполи излезе с гол напред в 7-ата минута, когато Единсон Кавани прати кълбото неспасяемо в мрежата на гостите. До края на първата част обаче Днипро успя да възстанови равенството. Точен за 1:1 в 33-ата минута бе Артем Федетский. При този резултат дойде и почивката на срещата.

Днипро поведе с 2:1 в 52-ата минута, след като Роман Зозуля се разписа след страхотен изстрел с десния крак. Авансът на украинския тим от едно попадение се запази до 77-ата минута, когато Единсон Кавани успя да реализира втория си гол в мача и по този начин направи резултата 2:2. Наполи осъществи пълен обрат в 88-ата минута, когато Единсон Кавани вкара трети гол и оформи своя хеттрик. До края на срещата уругвайският нападател се разписа още веднъж – Кавани реализира четвъртия си гол в срещата в 3-ата минута на добавеното време и по този начин оформи крайното 4:2.

В другата среща от групата АИК (Стокхолм) се наложи с минималното 1:0 като домакин на ПСВ Айндховен. Станислав Манолев бе титуляр за холандския тим и остана на терена до 75-ата минута, когато бе заменен.

Единственото попадение в двубоя пък бе дело на нападателя Мохамед Бангура, който се разписа в 12-ата минута. Това попадение обаче се оказа достатъчно, за да може шведският тим да се поздрави с трите точки и да запише първа победа в групите на Лига Европа през този сезон.

Въпреки днешното поражение от Наполи, Днипро остава на върха в група „F” с актив от 9 пункта от 4 изиграни мача. Наполи е 2-ри с 6 пункта. АИК (Стокхолм) и ПСВ Айндховен са с по 4 точки, но шведският тим е на 3-ата позиция, тъй като е с предимство в директните двубои с холандския отбор.

Олимпиакос пак би Астън Вила и е на финал (ВИДЕО)

Гърците ще спорят с Фиорентина за трофея, отстраниха последния английски тим в Европа

Невиждано: Аталанта на финал в Европа (ВИДЕО)

Бергамо ликува след класика над Марсилия

Бернардо Силва решава бъдещето си след Евро 2024

Вижте подробности

Георги Русев с победен гол в Швейцария

Българският национал донесе успеха на Сион с 2:1

Роял Юнион СЖ взе Купата на Белгия

За първи път от 1914 година насам и за общо трети в историята си

Рашфорд и Лисандро Мартинес тренират с Юнайтед

Очаква се двамата да са на линия за дербито с Арсенал

Официално: Жоржиньо остава в Арсенал

Халфът подписа нов договор с „топчиите“

Реал и Борусия получават по 25 000 билета за финала

Битката за трофея в ШЛ е на 1 юни в Лондон

Ас на Реал с фрактура, под въпрос за финала

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки