Ботев и Иван Цветков разнищиха Миньор за едно полувреме и отново са трети в „А” група (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Канарчетата" се наложиха с 2:0 в Пловдив, "чуковете" завършиха мача с човек по-малко

Ботев и Иван Цветков разнищиха Миньор за едно полувреме и отново са трети в „А” група (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) записа очаквана домакинска победа над Миньор (Перник) и се върна на третата позиция във временното класиране на „А” група, след като се наложи над „чуковете” с 2:0 на своя стадион в мач от 12-ия кръг на шампионата.

Първото полувреме в Пловдив не предложи много емоции на зрителите, като донякъде изненадващо гостите от Перник започнаха по-добре срещата.

Те обаче не успяха да стигнат до нещо опасно пред вратата на Христо Иванов, който записа дебют за Ботев в „А” група. От средата на полувремето обаче домакините поеха инициативата и започнаха да налагат своя стил на игра, а в самия край на частта Тодор Неделев бе близо до гола, но ударът му бе спасен.

След почивката обаче на терена имаше само един отбор – този на Ботев (Пловдив). „Канарчетата” откриха резултата три минути след подновяването на играта, когато Неделев намери непокрития в наказателното поле Иван Цветков и той с левия крак вкара осмия си гол за сезона – 1:0.

Само четири минути по-късно шут на Цветков срещна и гредата, а в 55-ата гостите от Перник останаха с човек по-малко на терена, тъй като нигериецът Обаси Окечуко получи втори жълт картон и бе изгонен.

Това успокои допълнително домакините и те заиграха така, както шестте хиляди зрители по трибуните, а и всички почитатели на Ботев, искат да се представят любимците им.

Второто попадение в срещата бе изключително красиво и падна в 76-ата минута, когато Иван Цветков показа феноменалните си технически качества.

Дошлият това лято от Левски нападател овладя един страхотен 50-метров пас на Ангел Рахов, след което премина като на парад през защитата на гостите и вкара за 2:0.

Така Ботев взе трите точки и събра 24 в своя актив, като успя да изпревари с две ЦСКА, за да заеме третото място в класирането, докато Миньор остана на последна позиция с едва шест пункта от 12 изиграни мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки