Дел Потро сломи Федерер и е на полуфинал в Лондон

Аржентинецът се наложи с 2:1 сета над Фед Експрес

Дел Потро сломи Федерер и е на полуфинал в Лондон

Аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро победи световния номер 2 Роджър Федерер със 7:6 (3), 4:6, 6:3 в третия мач на двамата тенисисти от Група "В" на Финалния турнир на ATP в Лондон. По този начин аржентинецът си осигури място на полуфиналите. Швейцарецът го бе направил още след втория си двубой. Остава да се изиграе само една среща до края на груповата фаза на състезанието - изгубилите шансове да продължат напред Давид Ферер (Испания) и Янко Типсаревич (Сърбия) излизат един срещу друг.

 
В първия сет нямаше пробиви, въпреки че швейцарецът имаше три брейкпойнта, но не се възползва от тях. Стигна се до тайбрек, в който Дел Потро още от началото взе инициативата и без трудности го спечели. Втората част обаче започна с ранен пробив за Федерер и това позволи на швейцареца да изравни резултата в сетовете. Решаващият трети сет пък започна силно за Дел Потро, който спечели подаването на съперника си и поведе с 3:0. Федерер нямаше сили за обрат и трябваше да се примири с второ поражение от Дел Потро, след като неотдавна отстъпи на аржентинеца и на финала на турнира в Базел.
 
Вече са известни всички полуфиналисти в състезанието и остава само да се разбере кой срещу кого ще играе. Четиримата полуфиналисти са Федерер, Дел Потро, Новак Джокович Сърбия) и Анди Мъри (Великобритания).
 
Победа на Типсаревич тази вечер ще означава, че Дел Потро ще завърши като номер 1 в групата, а при успех на Ферер - Федерер ще бъде на първото място. Победителят в групата ще играе на полуфиналите с Мъри, а вторият ще срещне номер 1 в света Джокович. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки