Аталанта спря победната серия на Интер след 3:2 в Бергамо (ВИДЕО)

След 10 победи във всички турнири, "нерадзурите" загубиха, Херман Денис с два гола за победителите

Аталанта спря победната серия на Интер след 3:2 в Бергамо (ВИДЕО)
Аталанта спря серията от 10 поредни победи на Интер и надви „нерадзурите” с 3:1 в Бергамо в последна среща от 12-ия кръг на Серия А. Бонавентура и на два пъти Херман Денис бяха точни за домакините, а Фреди Гуарин се разписа за Интер.

Преди седмица Интер прекъсна серията на Ювентус от 49 мача без загуба в шампионата, а играчите на Андреа Страмачони бяха в страхотно настроение след 10 поредни победи във всички турнири и рекордните за клуба 10 поредни успеха като гости.

Контузии обаче извадиха от сметките за срещата с Аталанта куп играчи – Снайдер, Коутиньо, Станкович, Киву, Самуел, Ранокия, Оби, Марига и Мудингай до един бяха в лазарета.

Аталанта поведе с първата голова опасност в мача. Пелусо центрира отляво, а непокритият Бонавентура засече с глава, топката се удари в земята и връхлетя до далечната греда в мрежата – 1:0 след 9 минути.

Денис едва не направи 2:0, но стреля от воле в ръцете на Ханданович. После най-ниският играч в Серия А – Макси Моралес (1.60 м.) стреля с плонж покрай целта.

После вратаря Консили спаси домакините и от няколко метра спаси удар с глава на Камбиасо. После аржентинецът едва не си вкара автогол, когато изби от краката на Денис и топката мина на сантиметри от гредата.

В 34-ата минута Денис направи шокиращ пропуск. Скелото центрира за аржентинеца, но Денис от 5-6 метра пред празната врата успя някак да стреля над целта.

Консили спаси нов удар с глава този път на Паласио и на почивката Интер изоставаше в 0:1.

11 минути след паузата Фреди Гуарин изравни със своя специалитет. Колумбиецът изстреля бомба от пряк свободен удар и доказа, че шутовете му отдалеч нямат спасяване – 1:1. Гуарин определено бе най-добрият играч на Интер в мача.

За жалост на гостите Аталанта не се притесни от изравняването и само 4 минути по-късно отново поведе.

Макси Моралес се измъкна отдясно и прати ниска топка за Денис, който беше сам и този път не сбърка – 2:1 след час игра.

След още пет минути Моралес даде нов ценен принос за успеха. Нисичкият аржентинец преодоля своя сънародник Матиас Силвестре, който го фаулира в пеналта – дузпа. Херман Денис прати Ханданович в погрешния ъгъл и направи 3:1.

Опитите на Интер да се върне в мача доведоха до гол в 84-ата минута. Гаргано умело се завъртя и намери Паласио, който с хубав шут матира Консили за 3:2.

В третата минута на добавеното време резервата на домакините Факундо Пара изрита без топка Фреди Гуарин и получи директен червен картон, но до края оставаше прекалени малко и това не промени нищо

Интер остава на второ място със своите 27 точки, но сега пак е на 4 точки зад лидера и шампион Ювентус. Аталанта се качи до шесто място, като раздели в таблицата градските съперници Лацио и Рома със своите 18 точки. Лацио е пети с 22. Рома – седми със 17.  
Родри каза защо Сити стана шампион на Англия

Халфът на „гражданите“ иска златен дубъл

Драма: Юве се спаси от 0:3 с късни голове за 6-о поредно реми (ВИДЕО)

Болоня поведе с класика, но изпусна успеха

Шиърър: Белингам може да направи Англия европейски шампион

„Твърдо вярвам, че отборът никога не е имал по-сериозен шанс да вземе голям турнир“

Деклан Райс: Ще станем още по-добри

„Сега сме уверени във всичко, което правим, а мениджърът има пълен контрол“

Реал без Чуамени за финала на ШЛ

Халфът е с контузия

Обявиха състава на Украйна за Евро 2024

Вижте всички национали и резервите на Ребров

Верона нанесе 25-а загуба на Салернитана (ВИДЕО)

В италианската Серия А

Заслужено: Избраха Виртц за №1 в Бундеслигата

Талантът на Леверкузен е оценяван на 110 млн. евро

Ясно е къде ще домакинства Брест в Шампионска лига

„Пиратите“ ще играят в групите на стадиона в Гингам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки