Клубовете прибират 2 милиона за ТВ правата

Парите, които род­ните клубове ще си поделят от сделката за тв правата на нас­тоящия сезон, са реално същите като отчетените постъпле­ния през миналото първенство. Те ще бъ­дат платени по схема 3 към 1 от „Булсатком" и БНТ

Клубовете прибират 2 милиона за ТВ правата
Парите, които род­ните клубове ще си поделят от сделката за тв правата на нас­тоящия сезон, са реално същите като
отчетените постъпле­ния през миналото първенство. Те ще бъ­дат платени по схема 3 към 1 от „Булсатком" и БНТ.
 
Цифровият оператор, който вече излъчи две срещи от „А" група по своя ка­нал TV+, е платил за първия избор от всеки кръг общо 1,5 милиона лева. 
 
Национална­та медия допълва су­мата до порядъка на 2 милиона лева. Като се има предвид, че една трета от първенство­то вече отмина, сума­та е напълно адекват­на с договорените около 3,5 милиона ле­ва за миналия шампионат. 
 
Заради заба­вени плащания по старите контракти обаче мачовете от на­чалото на сезона оста­наха на тъмно. Именно заради ангажимента да изчисти за­дълженията си БНТ не бе конкурентоспо­собна да наддаде, за да излъчва най-интересните двубои.
 
Новоучредената компания „Футбол Про медия", в която участват босовете на Левски, Лудогорец и ЦСКА, е предпочела да спазари тв правата в пакет за целия се­зон, пред възможнос­тта мачовете от всеки кръг да се продават поотделно. Причината е, че втората схема би довела след себе си ежеседмичен органи­зационен хаос и късни промени в програма­та, които биха уте­жнили нормалното протичане на пър­венството.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки