Любо Пенев: Реалният резултат беше равен (+ВИДЕО)

"Давам една много висока оценка на нашия отбор за годината", обобщи селекционерът след поражението с 0:1 от Украйна

Любо Пенев: Реалният резултат беше равен (+ВИДЕО)
Българският селекционер Любослав Пенев смята, че реалният резултат от контролата с Украйна е бил равен. „Лъвовете” загубиха с 0:1 пред малко публика на „Васил Левски”. След срещата Пенев обяви, че сме играли посредствени през първата част, но сме се събудили след почивката.

„Ясно, не се получиха нещата, негативен резултат 0:1. Направихме едно посредствено първо полувреме, едно по-добро второ полувреме. Oпитахме да вкараме, не успяхме. Според мен реалният резултат беше равен.”, каза Любо Пенев пред „БНТ”.
Той обясни, че този мач е бил полезен, защото е могъл да види някои нови играчи.

Тази контрола на мен ми е изключително полезна, защото играха нови футболисти, които не съм ги видял досега. Имаме още какво да учим и да тренираме, още сме съвсем в началото.”

Селекционерът даде много висока оценка на свършеното от националния отбор през цялата година.

Давам една много висока оценка на нашия отбор за годината. Тази контрола е част от изграждането на един нов отбор, с едно ново ядро. Една много, много, много висока оценка за тази изтекла година, както в приятелските мачове, така и официалните”.

Пенев обаче не пропусна и да критикува своите възпитаници на брифинга след мача.

„Ясно и точно се видя, че сме направили много, градим, работим, трудим се, но ни остава още много. Има върху какво да говоря с момчетата. Има да се коригират някои сериозни пропуски. Не съм съгласен да играем едно полувреме по един хаотичен начин, първото полувреме визирам, и вече едно коренно различно второ полувреме. Лесно губехме единоборствата и след като те имат предимство в индивидуален план, това се отрази и в колективен план, имаше случаи двама от нашия отбор на един и не успяват да отклонят топката, което не е нормално", посочи негативите селекционерът.

"Аз не го разгледам като загуба като резултат, разглеждам го като загуба в игрови план. Говорих с играчите 5-10 минути. Не искам прекалено да ги натоварвам. Наистина завършваме със загуба в приятелски мач, но мисля, че това ще ни дойде добре.", уточни Любо Пенев.

„Належащо е да проверя какви други опции имам, след като имаме хора, които са наказани и други, които висят с картони (Гаджев и Георги Миланов)”, обясни треньорът за новия си избор в халфовата линия (Георги Илиев и Георги Сърмов).

„Идеите и плановете на треньорите се реализират. Оформя се вече едно ядро, което повлича напред отбора, и около тях се гради и оформя един нов отбор, което мен като треньор ме радва. За днешната среща средната възраст ни е 27 години. В последния мач с Чехия отборът, който го завърши, е със средна възраст 25 години. При всички положения съм много доволен от свършената работа през годината, не бива да навеждаме глави, а да продължим в същата посока."


Пълен запис на пресконференцията на Любо Пенев след мача гледайте в прикаченото видео:

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки