Сензациите в пресата днес: „Газпром” по-близо до „Герена”, половин милион премия в Левски за успех в Разград

ЦСКА подготвя силен рекламен договор, Анисе отива при Мариана, Коста Стоянов не иска да си ходи и още…

Сензациите в пресата днес: „Газпром” по-близо до „Герена”, половин милион премия в Левски за успех в Разград

Сензациите в пресата днес, 15 ноември 2012 година:

„Труд”: "Газпром" по-близо до Левски
"Газпром" влиза в "Левски", пълзи усилено из футболните среди. Никой засега не потвърждава. Руската мегакомпания бе вариант за ЦСКА, но се отказа. А "сините" преговаряха с "Газпром" още м.г., като избраха ВТБ вместо да чакат още година другата фирма.

Неофициални твърдения сочат "Газпром" като инвеститор в бъдещия "син" стадион на стойност от десетки милиона лева. Плюс миноритарен пакет акции чрез дъщерна фирма, свързана с "Южен поток" и вкарване на свои хора в управата. Продължаването на 1-годишния договор с "ВТБ Кепитъл" е близо от септември, но все не става.

Срокът за крайно решение е 30 ноември 2012-а. А за ЦСКА има вариант с друг бъдещ генерален спонсор. Тотално шоу ще настане, ако това е ВТБ, чийто цвят е червен. Но всъщност - без каквото и да е потвърждение - се говори за друга компания, подобна на "Газпром".

„7 дни спорт”: Половин милион премия в Левски за 3 точки в Разград
Играчите на Левски ще приберат около половин милион лева, ако си тръгнат с трите точки от Разград в неделя. Управата на “сините” по всякакъв начин се опитва да мотивира футболистите си преди най-важния мач на тима срещу Лудогорец. А кое, ако не парите, може да е стимулът за играчите. На футболистите на Левски вече четвърти месец им тече солидна глоба заради резила от края на лятото срещу ФК Сараево. Като изключим юношките и втория вратар Ивайло Василев, всеки един от 18-те на Илиан Илиев получават само половината от заплатата си от юли насам. Двамата най-скъпоплатени на Герена са Марсиньо и Жоао Силва с по 15 хил. евро. Рамос, Пинто и Гаджев взимат по 12 500 на месец. а четирима прибират по 10 хиляди. Останалите 11 взимат около 7 хиляди евро. Сметката на месец за заплати на 18-те в синьо е 110 хил. евро. Ръководството удържа 50% от тази сума – 55 хил. евро. Така за отминалите 4 месеца, от юли насам, играчите на Левски са със замразени под формата на глоби 220 хил евро. Скъпо им струваше на Илиан и момчетата му отпадането от босненския тим на ФК Сараево, ама те са си виновни все пак. Глобите обаче не спряха дотук. На втория капитан на сините Владимир Гаджев явно не му стигна това орязване на заплатата му и реши да направи още някоя простотия. Опорният халф на сините ритна без топка капитана на Локомотив Сф Кристиян Добрев, за което Дисципа го лиши от състезателни права за 1 мач и парична санкция от 500 лева. От Левски не останаха по-назад и глобиха Гаджев с още някой и друг лев. 6250 евро е сумата, с която Владо се раздели, след като видя червения цвят на картона срещу столичното Локо. Още един от сините играчи получи „награда” от Иво Тонев за добре свършена работа. Титулярният страж на Левски Пламен Илиев в събота реши да покаже, че е добър не само под рамките на вратата, но и в бойните изкуства. Тигъра нарита защитника на Ботев Враца Николай Маринов, за което БФС наказа стража за две срещи и парична глоба от 800 лева. Тонев и тук се намеси и увеличи финансовата санкция на Пламен с още половин заплата – 3500 евро. Като дръпнем чертата, дотук Левски е прибрал от играчите си 229 750 евро. Изпълнителният директор на сините Иво Тонев ще опрости всичките наложени глоби от клуба, ако сините победят шампиона Лудогорец.

„7 дни спорт”: Ненужен в ЦСКА драпа да остане
ЦСКА опитва да се отърве от един от най-скъпоплатените си футболисти, но засега удря на камък. Става дума за контузения защитник Костадин Стоянов, който в момента е в голяма тежест на клуба. Червените обмислят как да се разделят с футболиста, тъй като заплатата му не е по джоба на собствениците, особено за планираното свиване на бюджета след края на полусезона. Защитникът на практика обаче е непродаваем в момента, тъй като не е играл в официален мач вече една година. Все пак като вариант остава трансфер под наем. Самият Коста Стоянов обаче няма никакво намерение да напусне отбора, твърдят запознати на Армията. Освен това не иска да чува за намаление на заплатата. Защитникът се надява с началото на зимната подготовка да тренира наравно с отбора и се е заканил отново да се бори за титулярно място, твърдят още в Борисовата. Стоянов дори нямал никакви притеснения по забавянията на заплатите и гледал само как по-бързо да се възстанови от контузията си. Шансът за играча може да дойде, ако Стойчо Младенов се застъпи за него. По принцип треньорът държи на защитника, но по всяка вероятност ще трябва да се съобрази с желанието на ръководството.

„Труд”: Левски наблюдава македонци
Представители на Левски наблюдаваха за трансфер македонци в контрола със Словения снощи. "Сините" търсят ляво крило, опорен халф и централен защитник. В списъка са Мите Чикарски, Остоя Степанович, Величе Шумуликоски. Трябваше да бъде гледан и словенски бранител. Наблюдавани са и македонски младежки национали.

„7 дни спорт”:  Ултиматум в Черно море - точка на Лаута, или без пари за Коледа
Футболистите на Черно море не трябва да губят от Локомотив Пловдив, ако искат да посрещат Коледа и Нова година с пълни джобове. Те ще получат в пълен размер последните си заплати за годината при точки от мачовете на Лаута и във Враца и задължителна победа над Миньор във Варна. Това е компромисът, който ръководството е направило към играчите заради недобрите им игри и резултати през по-голямата част от есенния полусезон. Шефовете са отказали да глобяват или да режат заплати, но поискали от футболистите определен брой точки в оставащите есенни мачове. В двубоите за купата стимули не се предвиждат, освен ако на 1/8-финалите през декември Черно море срещне отбор от топ 4. Междувременно Адалберт Зафиров е получил пълна представа за играта на Локо и моментното състояние на всеки един футболист от свои приближени до пловдивския клуб. Целта на Зафето е неговите подопечни да играят на Лаута така, както го направиха в Гоце Делчев, но в никакъв случай да не допускат грешки при статични положения.

„Тема спорт”: ЦСКА подготвя силен рекламен договор

Много силен рекламен договор е на път да подпише ЦСКА. Вчера представител на ръководството на клуба е водил преговори с изключително мощна компания, която има бизнес в цяла Европа и дори извън границите й. В момента се доуточняват последните параметри по контракта. Всичко по този въпрос трябва да е ясно до една седмица. На 90 % е сигурно обаче, че рекламен договор ще има и съвсем скоро на "Българска армия" ще се появят множество пана с марката на гиганта, който ще си партнира с ЦСКА.
"Вярно е, че текат разговори, но за момента не можем да ви кажем нищо. Всичко ще е ясно до няколко дни", лаконично коментираха от Борисовата градина.

„Меридиан мач”: Славия прибира Крум Бибишков

Цели трима футболисти на Миньор (Пк) може да подсилят Славия през зимата. Става въпрос за триото бойкотиращи Крум Бибишков, Борислав Стойчев и Милен Василев. Очаква се те да скъсат договорите си с „чуковете” и да станат свободни агенти в най-скоро време. По този път вече мина капитанът Ванчо Траянов, който разтрогна с перничани и се очаква да се завърне в Черноморец. По принцип Бибишков може да се счита за сигурно ново попълнение на „белите". Те спешно търсят централен нападател, тъй като останаха само с Владислав Злати-нов, който не е във форма. Там са и младите Иван Коконов и Васил Калоянов, но те все още не са готови за титуляри. И заради това Венци Стефанов иска опитен голаджия. При Стойчев и Василев положението е малко по-трудно. Те са силно желани и от Левски и едва ли ще предпочетат офертата на „белите" пред тази от „Герена". Все пак обаче Славия ще се опита да вземе поне единият от тях. Вчера пък стана ясно, че бившият футболист на отбора - Асен Николов-Бебето, е започнал работа в детско-юношеската школа. Той е треньор на родените през 2001 година. Напоследък Николов се изявяваше като мениджър, като преди месеци използва връзките си, за да пласира звездата на Славия Жозе Жуниор в турския Аданаспор.

„Тема спорт”: Локо /Сф/ и Пирин /ГД/ чакат Крум Бибишков

Напускащият Миньор нападател Крум Бибишков е апетитна хапка за доста родни отбори. Той вече е подал молба за разтрогване на договора си с перничани, заради две неизплатени заплати. Поради тази причина Бибишков отказа да играе в последните мачове на чуковете и вече и не тренира с тима. На този етап нападателят е желан от Локомотив София и Пирин Гоце Делчев. 30-годишният футболист обаче първо ще се опита да си уреди трансфер в чужбина. Едва след това той ще избира предложенията, които са му отправени от родните клубове. Столичните железничари искат и още един от напускащите Миньор. Те са се прицелили и в крилото Милен Василев. Третият, който е подал молба за разтрогване на договора си с перничани - Борислав Стойчев е в списъка за селекция на Слабия и Литекс. Очаква се през новата седмица тримата официално да прекратят контрактите си с жълто-черните и да се сдобият със статут на свободни агенти.

„Тема спорт”: И Анисе отива при Мариана

Абел Анисе ще замине за Сърбия. В Белград той ще се подложи на Възстановителни процедури при лечителката Мариана. Само преди седмица тя успя да вдигне на крака капитана на тима Тодор Янчев. Той се контузи по време на тренировка в средата на миналата седмица и веднага замина за Сърбия. Там Мариана успя да го възстанови за няколко часа и той игра за ЦСКА срещу Черно море. Според предварителните прогнози Янчев трябваше да почива една седмица. Прегледите, направени на Анисе, са показали, че той ще е готов за игра след двайсетина дни. Надеждите на „Армията" обаче са, че Мариана ще успее да го възстанови още за мача с Лудогорец идната събота. Ако всичко протече по план и лечението на мадагаскареца в Белград премине успешно, той ще може да поднови пълноценни тренировки в четвъртък, 48 часа преди двубоя с Лудогорец. Анисе получи травма в края на срещата с Черно море на „Тича".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки