УЕФА следи под лупа ЦСКА до юни

Тримесечният мониторинг на УЕФА ще продължи да следи изкъсо фи­нансовите операции на клуба до средата на 2013-та

УЕФА следи под лупа ЦСКА до юни
Новината, че ЦСКА е из­ряден клуб и монито­рингът на УЕФА ще бъде вдигнат, се ока­за леко преувеличе­на.

Тя бе споделена лично от единия от собствениците на клуба Димитър Бо­рисов, който се пох­вали във Варна, че ЦСКА е изряден пла­тец и това се потвър­ждава от последния финансов мониторинг на УЕФА. БФС също потвърди, че резултатите са добри, като „червените" са изпълнили всички за­дължителни предпи­сания на европейска­та централа.

Тримесечният мониторинг на УЕФА обаче ще продължи да следи изкъсо фи­нансовите операции на клуба до средата на следващата годи­на. Той започна при отнемането на лицен­за през 2008 г. и е на годишни цикли, като няма как да бъде вдигнат по средата на периода. По предварителни планове последната проверка е предвидена в края на юни 2013 г. Ако тогава ЦСКА е изря­ден във всяко отношение, европейската централа вече няма да има притеснения и ще остави клубът да се оправя сам.

До же­ланата независимост обаче остават още три проверки на сче­товодния баланс на „червените", като първата ще бъде още в края на тази кален­дарна година.

Всъщност ЦСКА няма интерес да се измъкне от здравата прегръдка на УЕФА, защото сега директно се диктуват от Нион условията за финан­совото здраве на клу­ба. Чуждестранните инспектори ще сле­дят под лупа и случ­ващото се през след­ващия трансферен прозорец, като през лятото ЦСКА отнесе много критики, че прави селекция въп­реки очевидната задлъжнялост на клуба. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки