Мирча Луческу защити неспортсменския гол на Луис Адриано: Той вкара по инстинкт (+ВИДЕО)

"Извиних се, какво повече искате?", ядоса се треньорът на въпрос дали ще накаже бразилския нападател

Мирча Луческу защити неспортсменския гол на Луис Адриано: Той вкара по инстинкт (+ВИДЕО)
Треньорът на Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу се извини за спорния гол на Луис Адриано в мача с Нордселанд, но обяви, че няма да наказва бразилеца за неспортсменско поведение.

Най-спорната ситуация в Шампионска лига във вторник вечер дойде в 26-ата минута на мача в Дания. След съдийска топка Вилиян върна кълбото към вратаря на Нордселанд, който трябваше да поднови играта, но Луис Адриано настигна паса за стража Йепсер Хансен, заобиколи го и вкара за 1:1.

По-късно Шахтьор спечели с 5:2 и се класира напред за осминафиналите в Шампионската лига.

„Много съжалявам, че вкарахме гол, който предизвика толкова много полемики. Луис Адриано ми каза, че е вкарал гола по инстинкт”, заяви Луческу след победата.

„След този гол имахме намерение да позволим на съперника да ни вкара гол, но Степаненко не разбра указанията и спря тяхната атака. За щастие, нещата бързо се оправиха. Ние заслужавахме да спечелим, защото бяхме по-добрият отбор. Отново се извинявам за гола на Луис Адриано”, допълни треньорът.

Запитан дали ще накаже бразилския нападател за поведението му, Луческу се ядоса и отвърна: „Гордеем се с тази победа и резултатът можеше да е 10:2, а не 5:2. Извиних се, какво повече искате?” 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки