Венгер посочи Тиери Анри като вдъхновител на Арсенал

Нападателят вече тренира с "артилеристите" и е все по-близо до нов престой под наем в клуба

Венгер посочи Тиери Анри като вдъхновител на Арсенал
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отвори вратата за завръщане на клубната легенда Тиери Анри. В момента френският голаджия играе за Ню Йорк Ред Булс, но през декември американският клуб му позволи да поддържа форма с „топчиите”.

63-годишният Венгер не е сигурен дали ще вземе пак Анри с краткосрочен наем, но подчерта, че евентуално присъствие на сънародника му в състава ще бъде важно за Арсенал.

„Анри тренира с нас. Вече проведе три занимания с отбора. Дали ще подпиша с него през януари? Не знам, но не изключвам такава възможност. Не знам дали той би приел такава оферта”, обясни треньорът пред журналисти.

„Тази година ще загубим Жервиньо, който ще играе на Купата на Африканските нации. Така че ще имаме нужда от нов нападател, особено ако и Шамак играе на турнира в Африка”, загатна евентуална сделка Венгер.

Тиери Анри е боготворен от феновете на „артилеристите”, които биха дали всичко отново да видят любимеца си с фланелката на Арсенал.

„Знаете какво дава Анри на клуба. Дава надежда, особено когато се появява като резерва. Това е най-важното, вдъхновява другите. Анри е екстроверт, винаги говори с другите. Много е интелигентен. Може винаги да даде добър съвет на играчите, защото е бил в тяхната позиция преди”, казва Венгер за нападателя. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки