Безпогрешният Малага застана на пътя на Зенит към елиминациите (+ВИДЕО)

Руският шампион не успя да надвие лидера в група "С", двубоят на стадион "Петровски" завърши наравно - 2:2

Безпогрешният Малага застана на пътя на Зенит към елиминациите (+ВИДЕО)

Руският шампион Зенит (Санкт Петербург) пропусна отлична възможност да се изкачи на второто място в група „С” на Шампионската лига, след като завърши при резултат 2:2 срещу Малага в мач от петия кръг на груповата фаза на турнира. Срещата се игра на стадион „Петровски” в Санкт Петербург, а на почивката испанският тим водеше с 2:0. През втората част Зенит успя да изравни резултата, отбелязвайки две попадения, но така и не съумя да осъществи обрат и по този начин двата тима взеха по точка от срещата.

След това равенство Зенит остава на последната 4-та позиция в групата и вече е с актив от 4 точки, колкото има и третия – Андерлехт. Милан е втори с 5 пункта, а отборът на Малага, който си беше гарантирал място в елиминационната фаза на турнира още преди изиграването на днешния двубой, е лидер с 11 пункта. По-късно днес Андерлехт приема на свой терен Милан.

Мачът на „Петровски” започна отлично за Малага. Испанският тим успя да излезе с гол напред в 8-ата мината, след като Себа Фернандес комбинира с Диего Бунаноте, който с десния крак забоде кълбото в мрежата на домакините. Само минута след това асистиралият за първия гол Себа Фернандес бе намерен от Роке Санта Крус и прати кълбото във вратата на Вячеслав Малафеев за 2:0.

Зенит можеше да изравни в 15-ата минута, но Хълк стреля неточно, а малко след това Огучи Ониеву отправи удар към вратата на руския тим, но топката не намери рамките на вратата. В средата на първото полувреме се стигна до отлична възможност пред Александър Кержаков, но вратарят на гостите – Вилфредо Кабалеро, отрази изстрела на нападателя. До почивката Дани и Игор Денисов направиха пропуски за домакините, а Елизеу не успя да реализира добра ситуация за гостите.

Зенит успя да намали изоставането си в резултата почти веднага след подновяването на играта през втората част. Дани отбеляза попадение за руския шампион в 49-ата минута и по този начин върна своя тим в срещата. Последваха нови силни минути за домакините и много добри възможности пред Вилфредо Кабалеро пропиляха Дани, Бруно Алвеш и Александър Кержаков.

Малага обаче също имаше своите шансове през втората част. Джереми Тулалан стреля опасно към Вячеслав Малафеев в 66-ата минута, но вратарят спаси, а малко след това Диего Бунаноте също отправи удар, който обаче не намери рамките на вратата.

До края на мача Зенит се опита да достигне поне до изравнителен гол и след като пропуски направиха Александър Кержаков, Дани и Владимир Бистров, в 86-ата минута Виктор Файзулин се разписа за 2:2. При този резултат дойде и последният съдийски сигнал.

По този начин Малага продължава да е непобеден в група „С”, като има три успеха и две равенства. След това равенство шансовете на Зенит за класиране в елиминационната фаза намаляха, въпреки че руският шампион все още има как да си осигури място там.

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки