Борусия продължава да гази в Европа, Аякс поставен на колене у дома (+ВИДЕО)

Немците постигнаха разгромна победа с 4:1 на "Амстердам Арина" и се класираха по категоричен начин за елиминационната фаза на Шампионската лига

Борусия продължава да гази в Европа, Аякс поставен на колене у дома (+ВИДЕО)

Отборът на Борусия (Дортмунд) изнесе поредната си футболна лекция в най-престижния европейски турнир. Немците разнищиха Аякс с 4:1 на „Амстердам Арина” в мач от група „D” на Шампионската лига.

 

Марко Ройс откри резултата в полза на гостите още в 8-ата минута, а в 36-ата Марио Гьотце удвои преднината на своя тим. Резултатът стана класически след попадение на Роберт Левандовски и отново той бе точен за 4:0 с 67-ата. Дани Хьосен пък успя да отбележи почетно попадение в 86-ата минута.

 

Германците имаха пълно превъзходство през целия двубой и не оставиха съмнение кой е по-класният тим от двата.

 

Защитният вал на холандците бе твърде лесен за разрешаване ребус за повратливите младоци Марко Ройс и Марио Гьотце, които правехе каквото си поискат в тази среща.

 

Именно след комбинация между двамата, завършена от Ройс, който елегантно промуши топката през краката на Вермеер от малък ъгъл, резултатът на „Амстердам Арина” бе открит в 8-ата минута.

 

В 36-ата минута Гьотце бе намерен чудесно от Суботич отляво в наказателното поле на домакините и с безпощаден удар в близкия ъгъл увеличи преднината на Борусия.

 

Бранителите на Аякс имаха неблагоразумието да оставят непокрит Роберт Левандовски в наказатленото поле и така в 67-ата минута нападателят на гостите нямаше никави проблеми да придаде класическо изражение на резултата.

 

Последният щрих в поредния немски шедьовър постави отново Левандовски, който овладя по перфектен начин центриране на Гьотце и с хубав удар от малък ъгъл не остави шансове на Вермеер.

 

Все пак в 86-ата минута Дани Хьосен успя да поизмие малко от срама и да отбележи почетно попадение за холандския тим, след като с техничен удар и лек рикошет в тялото на немски бранител успя да прехвърли Вайденфелер.

 

По този начин тимът на Борусия Дортмунд си осигури класиране в елиминационната фаза на турнира и то като лидер в група „D” с актив от 11 точки. Тимът на Аякс пък остава на трета позиция с 4 точки и в последния мач от групата срещу Реал Мадрид ще се опитат да си осигурят място в турнира Лига Европа.

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки