Сити се сбогува с Шампионската лига след 1:1 с Реал в Манчестър (+ВИДЕО)

Равенството гарантира на "белия балет" място в следващата фаза, но "кралския клуб" със сигурност ще е втори в крайното подреждане на група "D"

Сити се сбогува с Шампионската лига след 1:1 с Реал в Манчестър (+ВИДЕО)

Английският шампион Манчестър Сити загуби всякакви шансове за класиране в елиминационната фаза на Шампионската лига, след като завърши наравно – 1:1, срещу Реал (Мадрид) в среща от група „D” на турнира, която се игра на „Етихад Стейдиъм” в Манчестър.

„Гражданите” ще приключат с участието си в надпреварата след края на груповата фаза, тъй като след днешното равенство срещу „белия балет”, имат 3 точки и продължават да са на последната четвъртата позиция в групата. Реал пък е втори с 8 пункта и след равенството със Сити си гарантира място в следващата фаза. „Кралския клуб” обаче със сигурност ще завърши на втората позиция, тъй като лидерът в групата – Борусия (Дортмунд), днес победи с 4:1 като гост Аякс и вече е с 11 пункта.

Дори и при победа на испанския колос в последния мач от групата и загуба на немския шампион в последната среща, Реал отново няма да може да финишира първи, защото тогава и Реал, и Дортмунд ще имат по 11 точки, но тимът от „Сигнал Идуна Парк” е с по-добри показатели в директните двубои и това ще му гарантира първото място.

Въпреки че отпада от Шампионската лига, Манчестър Сити все пак може и да не приключи участието си в европейските клубни турнири през сезона. „Гражданите” запазват шансове за класиране в Лига Европа, тъй като са с 3 точки, а третият – Аякс, има 4 пункта. За да се класират за Лига Европа обаче, „гражданите” трябва задължително да победят Борусия (Дортмунд) като гост в последния си мач от групата, а Аякс не трябва да печели срещу Реал на „Сантяго Бернабеу”.

Иначе „кралския клуб” излезе с гол напред в мача на „Етихад Стейдиъм” в 10-ата минута, след като успя да превърне в гол първото си по-сериозно положение пред вратата на Джо Харт. Анхел Ди Мария центрира отлично топката в наказателното поле на „гражданите”, където Карим Бензема се откъсна от Майкон и от няколко метра забоде кълбото неспасяемо в мрежата на домакините.

Гостите продължиха да се представят по-силно и в следващите минути и пред тях се откриха шансове за отбелязване на нов гол. Сами Кедира бе близко до попадение, но стреля извън рамките на вратата, а в 15-ата минута се стигна до много добра възможност за Реал, открила се пред Кристиано Роналдо. Португалецът бе изведен зад отбраната на „гражданите” и прати кълбото покрай Джо Харт, но Матия Настасич с решителна намеса изчисти от голлинията. Топката обаче се върна в краката на Кристиано Роналдо и той отправи нов удар, който обаче не попадна в очертанията на вратата. Пред Пепе също се откри възможност да се разпише, но ударът на бранителя с глава не се оказа особено труден за Джо Харт, който спаси.

Сити обаче показа, че няма намерение да се предава и също на няколко пъти застраши вратата на противника. В 21-ата минута Серхио Агуеро стреля отдалеч към Икер Касияс, но испанският страж отрази изстрела на аржентинеца. Майкон също бе много близо до това да се разпише в мрежата на „белия балет”, но прати кълбото покрай дясната греда след удар от малко повече от 10 метра. Един Джеко и Александър Коларов също направиха пропуски за „гражданите”, като ударите и на двамата футболисти не попаднаха в очертанията на вратата на Реал. На почивката на срещата „белия балет” водеше с 1:0.

”Гражданите” бяха по-настоятелният тим в началото на второто полувреме и имаха отличен шанс да изравнят почти веднага след подновяването на играта. Серхио Агуеро обаче си поведе прекалено дълго топката и Икер Касияс улови. Давид Силва и Един Джеко също пропиляха добри голови възможности, а в 64-ата минута се стигна до най-чистото положение за домакините до този момент от мача. Майкон центрира топката в наказателното поле на Реал, където Серхио Агуеро засече от няколко метра, но Икер Касияс отрази удара на нападателя.

”Белия балет” нямаше много голови ситуации през втората част, но все пак можеше да достигне до второ попадение в 66-ата минута, когато Кристиано Роналдо стреля отдалеч, но Джо Харт отрази изстрела.

Един от най-вълнуващите моменти в двубоя дойде в 73-ата минута, когато домакините от Манчестър Сити получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Серхио Агуеро се строполи в наказателното поле на Реал след съприкосновение с Алваро Арбелоа, а главният съдия посочи бялата точка и показа директен червен картон на бранителя на гостите. При ситуацията останаха съмнения дали е трябвало да бъде отсъждан 11-метров наказателен удар, но той бе факт и зад топката застана Серхио Агуеро. Аржентинецът не сбърка от бялата точка, стреляйки в долния ляв ъгъл на вратата, и по този начин изравни резултата – 1:1.

Наставникът на Реал - Жозе Моуриньо, взе решение да замени нападателя Карим Бензема и на негово място да пусне бранителя Рафаел Варан. В минути след като равенството бе възстановено, двата тима не успяха да създадат много чисти положения пред вратата на противника. В 84-ата минута Карлос Тевес стреля от около 20-ина метра, но изстрелът му бе прекалено слаб и Икер Касияс спаси без никакъв проблем. В продължението на двубоя Яя Туре стреля неточно, а секунди преди края Карлос Тевес не успя да достигне пратената от Давид Силва към него топка и Икер Касияс улови кълбото.

Така последният съдийски сигнал дойде при резултат 1:1, а това значеше, че английският шампион Манчестър Сити ще приключи участието си в Шампионската лига след края на груповата фаза. Добрите новини за Реал са, че „кралския клуб” си осигури място в елиминационната фаза. Остава обаче разочарованието, че шампионът на Испания ще бъде на 2-ото място в крайното класиране на група „D”.

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки