Милан си гарантира второто място в група "С" след 3:1 над Андерлехт в Белгия (+ВИДЕО)

Един от най-красивите моменти в мача бе в 71-ата минута, когато Филип Мексес се разписа след изпълнение със задна ножица от границата на наказателното поле

Милан си гарантира второто място в група "С" след 3:1 над Андерлехт в Белгия (+ВИДЕО)

Отборът на Милан си осигури място в елиминационната фаза на Шампионската лига, след като постигна важна победа като гост на Андерлехт в среща от група „С” на надпреварата. „Росонерите” спечелиха мача на стадион „Констант Ванден Сток” с 3:1. Един от най-красивите моменти в двубоя бе в 71-ата минута, когато Филип Мексес се разписа след изпълнение със задна ножица от границата на наказателното поле.

По-рано днес лидерът Малага завърши при резултат 2:2 като гост на Зенит (Санкт Петербург) и по този начин си осигури първата позиция във финалното подреждане. Така Милан нямаше шанс да финишира на първото място в група „С” още преди изиграването на двубоя срещу Андерлехт, но победата над белгийския тим гарантира на „росонерите” втората позиция в крайното класиране. Така независимо от резултата, който постигне срещу Зенит в последния си мач от групата, тимът на Масимилиано Алегри ще играе в елиминационната фаза на Шампионската лига.

Първото полувреме на двубоя на „Констант Ванден Сток” не бе особено вълнуващо, а интересни моменти пред двамата вратари почти нямаше. Милан Йованович пропусна да се разпише за домакините в 13-ата минута, като ударът на полузащитника бе спасен от Кристиан Абиати, а Денис Прает също отправи изстрел към вратаря на гостите, но кълбото не намери рамките на вратата. Милан пък така и не съумя да създаде нещо по-опасно пред Силвио Прото през първата част. Така краят на първите 45 минути дойде при нулево равенство.

Началото на второто полувреме обаче бе отлично за „росонерите”, които поведоха с 1:0 още в 47-ата минута. Матиа Де Скилио намери с центриране Стефан Ел Шаарави, който спря кълбото с левия крак и с прецизен изстрел с десния го прати в мрежата на противника. Андерлехт се опита да отговори бързо и изстрели към Кристиан Абиати отправиха Бруно и Мбокани, но и в двата случая кълбото не попадна в очертанията на вратата.

В 70-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Брам Нюитинк получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Алешандре Пато. Филип Мексес пък покачи на 2:0 в полза на Милан само минута по-късно, след като отбеляза след изпълнение със задна ножица от границата на наказателното поле.

Андерлехт намали на 1:2 в 78-ата минута, когато Том Де Сутер прати кълбото във вратата на гостите, разписвайки се от няколко метра. Надеждите на домакините, че могат да измъкнат нещо от срещата обаче видяха своя край в първата минута на даденото от съдията продължение на двубоя, когато Стефан Ел Шаарави подаде към Алешандре Пато, а бразилецът на празна врата оформи крайното 3:1 в полза на Милан.

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки