Пари Сен Жермен подчини Динамо (Киев) като гост и се класира за осминафиналите (+ВИДЕО)

Порто продължава да е лидер в група "А", след като се наложи с 3:0 над Динамо (Загреб)

Пари Сен Жермен подчини Динамо (Киев) като гост и се класира за осминафиналите (+ВИДЕО)

Пари Сен Жермен си осигури място на осминафиналите на Шампионската лига, след като постигна победа с 2:0 като гост на Динамо (Киев) в среща от група „А” на турнира. Двубоят се игра на Олимпийския стадион в Киев, а и двете попадения за френския тим отбеляза Езекиел Лавеци.

Въпреки че не успя да достигне до попадение, украинският тим имаше своите шансове в мача. Пари Сен Жермен пък създаде по-малко на брой голови положения, но реализира две от тях и по този начин спечели трите точки.

Езекиел Лавеци успя да открие резултата в самия край на първото полувреме. Аржентинецът се разписа в 45-ата минута, след като получи пас от Златан Ибрахимович, поведе си топката и с прецизен прехвърлящ удар прати кълбото в мрежата на домакините.

Второто попадение за френския тим пък падна в 52-ата минута и отново бе дело на Лавеци. До края на мача не се стигна до нови голове и така Пари Сен Жермен надделя с 2:0.

В другия двубой от групата Порто се наложи с класическото 3:0 над Динамо (Загреб). Резултатът на „Ещадио До Драгао” бе открит от Лучо Гонсалес в 20-ата минута. Жоао Моутиньо покачи на 2:0 в полза на Порто в 67-ата, а крайното 3:0 бе оформено от Силвестре Варела пет минути преди края на редовното време.

Порто си бе гарантирал мястото в следващата фаза на турнира още преди изиграването на срещата срещу Динамо (Загреб), а след победата над хърватския тим продължава да е лидер в групата, като вече има актив от 13 пункта. Пари Сен Жермен е на 2-ото място с 12 пункта, а успехът над Динамо (Киев) в Украйна гарантира на тима на Карло Анчелоти поне 2-ата позиция в крайното подреждане. Въпреки поражението от парижани, украинският отбор със сигурност ще завърши на 3-ото място във финалното класиране на групата, тъй като има актив от 4 пункта, а последният – Динамо (Загреб) е без спечелена точка. В последните мачове от групата Порто гостува на Пари Сен Жермен в директен сблъсък за първата позиция, докато Динамо (Загреб) домакинства на Динамо (Киев).

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки