ЦСКА иска изслушване на Присо за расизъм

Камерунецът бил наричан „циганин" и "мангал"

ЦСКА иска изслушване на Присо за расизъм
ЦСКА ще поиска Дисци­плинарната комисия на БФС да изслуша Нджонго Присо за инцидента, при който получи червен кар­тон на мача срещу Лудогорец (0:1) за Купата на Бъл­гария.

„Червените" не про­тестират срещу изгонване­то и наказанието от 3 мача, защото камерунецът наи­стина удари в лицето бра­зилеца Жуниор Кайсара от гостите.

Присо се разкая, но по­жела да се знае, че е прово­киран. В интервю за „Труд" нападателят каза, че е бил наричан „циганин" от Кай­сара. И добави - не е чупил нищо на Националния ста­дион „Васил Левски" след изгонването си.

ЦСКА беше глобен за на­несени от Присо щети, но в съобщение­то на БФС не е споменато какво точно е счупил и на каква стой­ност. Случаят с расистката обида напо­добява два големи скандала в английския футбол от последната година.

При първия Луис Суарес от Ли­върпул бе наказан за 8 ма­ча, защото нарекъл „негрито" (от испански език -б.а.) французина от „Манчестър Юнайтед" Патрис Евра. След това Джон Тери от„Челси" отнесе санкция от4 двубоя за расистки обиди към Антон Фърдинанд от Куинс Парк Рейнджърс. И в двата случая разследва­нето продължи дълго, а при процесите се гледаше думата на обвинителя срещу думата на обвиняемия.

След първия мач срещу Лудогорец за купата, спечелен с 2:1 в Разград, отно­во Присо говори за раси­зъм. Тогава той бил обиден от дете, което подавало топката, с думата „ман­гал". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки