Кушев: Има нещо сбъркано в цялата наша система, за един полусезон се сменят една дузина треньори (ВИДЕО)

„Не е нормално рефери да вечерят с ръководствата на клубовете”, каза освободеният от Славия наставник

Кушев: Има нещо сбъркано в цялата наша система, за един полусезон се сменят една дузина треньори (ВИДЕО)

Мартин Кушев, който бе освободен от Славия след серия от осем кръга без победа в „А” група, обясни раздялата си с „белите”, съобщи репортер на Novsport.com.

Бившият нападател сподели, че все още не е разговарял с президента на „белите” Венци Стефанов, тъй като последният е в чужбина, така че не може да каже дали ще остане в „Овча купел”, но иска да продължи развитието си в треньорската професия. Кушев допълни още, че решението за раздялата му със столичния клуб е било взето в четвъртък сутрин и той е нямал възможността да се сбогува с футболистите.

„Съвсем нормално е, с оглед на последните резултати, ръководството да не е доволно”, каза Кушев. „Ще имам още разговори с президента, защото имам желание да продължа да практикувам треньорска дейност, но не мога да ви кажа дали ще остана в Славия.

Разделям се с добри чувства с отбора. Футболистите трябва да разберат, че това не е случаен клуб. Надявам се, че в оставащите мачове ще покажат воля и характер и ще се представят по-добре. Според мен имаме шансове в оставащите три мача до края на полусезона.

В отбора има напрежение, но няма друг вариант, освен да се вдигне и да покаже едни добри игри, за да може да се излезе с чест от това положение. Не смятам обаче, че евентуални санкции ще повлияят добре на футболистите.

Последните няколко години, като състезател, бях в чужбина и след завръщането ми тук бях объркан от някои неща. Има нещо сбъркано в цялата наша система. За 5-6 месеца се сменят 11-12 треньора, но това е нашата действителност.

Трябва абсолютно всички – фенове, ръководства и президенти, да вземат някакви мерки, защото на първо място в България има изключително голяма злоба и завист
”, допълни бившият вече треньор на Славия, след което бе попитан дали съжалява затова, че клубът се раздели с бразилския нападател Жуниньо през лятото:

„Да. Съжалявам, че се разделих с Жуниньо, защото сега той е сред водещите голмайстори в първенството, в което играе (8 гола в 11 мача за Аданаспор в турската втора дивизия)”, сподели още Кушев, а в заключение бе попитан дали смята за редно български рефери да вечерят заедно с ръководствата на родни клубове и отговори така:
„Разбира се, че не е нормално!”

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки