Искаме старт от Световната купа за жени през 2014 година

Това разкри президентът на централата Цеко Минев

Искаме старт от Световната купа за жени през 2014 година

Българската федерация по ски се надява да получи домакинство на старт за Световната купа за жени през сезон 2013/2014. Това разкри президентът на централата Цеко Минев.

„По принцип сме включени в календара на Световната купа при жените за сезон 2015/2016. Водим разговори с ФИС и за старт при мъжете. Надяваме се чрез Европейските купи да поддържаме ниво и интерес към България за провеждане на събития от най-висок ранг“, каза Минев.

„Има възможност в календара за сезон 2013/2014 Банско да организира един старт след Олимпиадата в Сочи. Надяваме се да получим това домакинство. Има шанс, но ще видим как ще се развият нещата. Очакваме решението на ФИС в края на този сезон“, допълни Минев.

В същото време Българската федерация по ски ще организира за първи път в историята си стартове за Европейската купа в един състезателен сезон в три спорта – ски-алпийски дисциплини,ски-свободен стил и сноуборд.

Пампорово ще бъде домакин на две състезания по гигантски слалом в алпийските дисциплини при жените на 23 и 24 януари.Другите две Европейски купи ще се проведат в Осогово.Стартовете по ски-свободен стил са на 20 и 21 февруари, а по сноуборд – на 23 и 24 февруари.

За четирите състезания е осигурен и награден фонд.Календарът за състезателен сезон 2012/2013 в направленията ски-алпийски дисциплини, сноуборд, ски скок и ски бягане включва49 състезания.

БФСки ще открие за първи път зимния сезон с уникален фестивал „На ски и сноуборд в града“ от 7 до 9 декември в София.Тридневното шоу ще се състои в района около паметника на Съветската армия, като за целта ще бъде изградени специална рампа за фристайл и писта за ски бягане.

Федерацията за четвърта поредна година, съвместно с МФВС, ще продължи проекта „Научи се да караш ски“, който е насочен към учениците от първи до четвърти клас. Очаква се около 4000 деца да се включат в мероприятието.Проектът се реализира в ски зоните Витоша, Банско, Осогово и Боровец.

„Изминалата година 2012 година ни зарадва с изключителна организация на състезанията за Световната купа за мъже и за жени в Банско. Към това трябва да прибавим и състезанията от Европейската купа в Пампорово, който също преминаха на много високо ниво. България получи голям престиж. За страната ни се чу в целия свят“, заяви министърът на спорта Свилен Нейков.

„България предлага много добри условия за любителите на ски спорта. Курортите ни се развиват и сме убедени, че за в бъдеще интересът ще се засилва още повече“, допълни Нейков. „През тази година разширяваме географията на проекта „Научи се да караш ски“. Подкрепяме тази инициатива, защото виждаме успеха й сред децата“, каза още министърът.

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

Презибраха Цеко Минев за член на Изпълкома на ФИС

Президентът на Българската федерация по ски с нов 2-годишен мандат

Официално: Националите по биатлон с нов треньор

Знаменит германец ще бъде консултант на отбора

Едмънтън е на финал на НХЛ

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки