Ливърпул отмъкна трите точки на "Фриули" и финишира като лидер в група "А" (+ВИДЕО)

Йънг Бойс се наложи с 3:1 като домакин на Анжи Махачкала, но въпреки това отпадна от Лига Европа

Ливърпул отмъкна трите точки на "Фриули" и финишира като лидер в група "А" (+ВИДЕО)

Ливърпул се наложи с минималното 1:0 като гост на Удинезе в среща от група „А” на турнира Лига Европа. Успехът в мача, проведен на стадион „Фриули”, осигури на английския тим първото място в групата. „Бианконерите” пък останаха на последната четвърта позиция.

На „Фриули” Сусо можеше да открие резултата в полза на Ливърпул в 15-ата минута, но Даниеле Падели се справи с удара на нападателя. Удинезе отвърна с неточен изстрел на Матиас Ранегие, а малко преди средата на първото полувреме Пепе Рейна предотврати сигурен гол, след като с отлична намеса спаси удар на Роберто Перейра.

Ливърпул успя да поведе в 23-ата минута, когато Луис Суарес върна топката към Джордан Хендерсън, който с изстрел от 7-8 метра я прати неспасяемо в мрежата на домакините. До почивката Удинезе се опита да изравни и с удари за тима от „Фриули” се отчетоха Диего Фабрини и Джампиеро Пинци, но и в двата случая Пепе Рейна спаси. В последните минути на първата част Сусо и Луис Суарес пропиляха добри възможности за гостуващия тим.

В началото на второто полувреме Ливърпул има нови две отлични ситуации, от които да достигне до гол. Сусо и Луис Суарес обаче отправиха изстрели извън рамките на вратата. Постепенно Удинезе се активизира и се стигна до няколко положения пред Пепе Рейна. Пабло Армеро и Емануел Агиеманг-Баду обаче стреляха неточно, а Матиас Ранегие също прати кълбото над напречната греда, след като засече с глава центриране от корнер.

В 65-ата минута Ливърпул пропусна отлична възможност за отбелязване на втори гол, след като Джордан Хендерсън засече центриране в наказателното поле на домакините, но вратарят Даниеле Падели изби топката. Малко след това Луис Суарес навлезе в наказателното поле, преодоля двама играчи на Удинезе и стреля, но вратарят на домакините с нова отлична намеса спаси.

В 79-ата минута Удинезе остана с десет души, след като главният съдия показа втори жълт картон на Джовани Паскуале, който фаулира Рахийм Стърлинг. До последния съдийски сигнал не се стигна до нови попадения, въпреки че броени секунди преди края влезлият като резерва Антонио Ди Натале се отчете със сериозен пропуск. Така Ливърпул надделя в мача на „Фриули” с минималното 1:0.

Йънг Бойс пък се наложи с 3:1 като домакин на Анжи Махачкала, но и това не бе достатъчно, за да може швейцарският тим да играе на 1/16-финалите на турнира. Гонсало Сарате откри резултата в полза на домакините от Йънг Бойс в 38-ата минута, но в продължението на първото полувреме Анжи достигна до изравнителен гол, който бе дело на Одил Ахмедов.

Седем минути след подновяването на играта през втората част, Йънг Бойс отново поведе, а автор на гола за 2:1 в полза на домакините бе Морено Констанцо. В 69-ата минута гостите от Анжи останаха с човек по-малко на терена, след като Ласина Траоре получи втори жълт картон. Йънг Бойс достигна до третия си гол в мача в 90-ата минута, а автор на попадението бе Александър Гонсалес.

Така след изиграването на всички мачове от група „А” Ливърпул финишира на първата позиция с актив от 10 точки, Анжи Махачкала завършва на второто място със същия актив, а третият Йънг Бойс също има 10 пункта, но е с по-лоши показатели спрямо Ливърпул и Анжи Махачкала. Удинезе финишира последен с 4 пункта.

УЕФА Лига Европа 12/13, Група A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Ливърпул 6 3 1 2 2 10
2 Анжи 6 3 1 2 2 10
3 Йънг Бойс 6 3 1 2 1 10
4 Удинезе 6 1 1 4 -5 4

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Решено! Лука Йович ще играе в Милан и през следващия сезон

Нападателят няма да напуска

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки