1. Novsport
  2. Волейбол
  3. „Казанлък Волей” със само две волейболистки в националния при кадетките

„Казанлък Волей” със само две волейболистки в националния при кадетките

Иван Петков е учудващо е привлякъл само две състезателки от силната волейшкола

„Казанлък Волей” със само две волейболистки в националния при кадетките

Селекционерът на националния волейболен отбор на България за девойки младша възраст Иван Петков е учудващо е привлякъл само две състезателки от силната волейшкола на „Казанлък Волей” (Казанлък) в състава, за предстоящите квалификации за Евро 2013. 

 

В тима на кадетките–националки на подготвителния лагер в Пловдив в момента са само центърът Елица Баракова и диагоналът Йоана Николова, въпреки че поне още три-четири млади казанлъчанки заслужаваха място в представителната ни формация. За сметка на това цели 8 момичета от „Марица” са призовани при националките, плюс спортно-техническия щаб, с който Иван Петков работи и в клубния си отбор.
Българските девойки са в квалификационна група D за европейското първенство през 2013 година, заедно с отборите на Словакия, Израел, Хърватия, Словения и Румъния. 

 

Нашите кадетки ще срещнат своите съперници в този ред от 3 до 7 януари в словенския град Нова Горица.  Първите два отбора в групата ще се класират за финалите на континенталния шампионат, които ще се проведат през март и април в Черна гора и Сърбия.  
В края на декември националките ще направят 2 контроли в Гърция.