Фулъм подряза крилата на "свраките" и спря свободното падане (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бербатов сред най-активните в мача при победата с 2:1 срещу Нюкасъл на "Крейвън Котидж"

Фулъм подряза крилата на "свраките" и спря свободното падане (ВИДЕО+СНИМКИ)
Фулъм сложи край на серията от 7 мача без победа във Висшата лига и победи Нюкасъл с 2:1 у дома в 16-ия кръг. Димитър Бербатов игра цял мач за лондончани и бе един от най-добрите на терена.

Стив Сидуел даде преднина на Фулъм след рикошет през първата част. Хатем Бен Арфа изравни с красив гол в началото на второто полувреме, но Уго Родайега донесе важния успех на „котиджърс”.

Мартин Йол заложи на Бербатов и Родайега в атаката на домакините, в чийто състав се завърнаха Бреде Хангеланд (изтърпял наказание) и възстановеният Алекс Качаниклич.

За Нюкасъл Алан Пардю направи само една промяна спрямо състава, който удари Уигън с 3:0 и включи Хатем Бен Арфа в тима.

Мачът започна с добри комбинации за двата отбора, а Фулъм атакуваше предимно отдясно през зоната на Деймиън Дъф. Шварцер направи груба грешка и подари на Бен Арфа, но центрирането не стигна до Демба Ба.

Западен Лондон ликуваше в 19-ата минута. Родайега изведе Дъф на крилото, той върна назад за Сидуел, чийто удар се отклони в Майк Уилямсън, топката се чукна в напречната греда и влезе в мрежата за 1:0.


Веднага след центъра Бербатов открадна от Колочини и напредна, но неговият удар бе майсторски спасен от Тим Крул.

Бербатов и Дъф оставаха двамата най-опасни играчи за защитата на „свраките”, които постепенно се върнаха в мача и намираха своя ритъм.

Родайега намери Бербо на задната греда в 28-ата минута, но мощният удар на българския нападател беше избит. В тези минути Шейк Тиоте се зае със задачата да пази Бербатов персонално и направи няколко груби влизания срещу него.

Колочини виждаше как изравнява след корнер, но на голлинията Саша Ритер изчисти и спаси домакините. Минута преди почивката Шварцер изби лошо, Демба Ба получи на задната греда, но този път Хангеланд бе на голлинията, за да предотврати сигурен гол.

Пет минути след почивката Родайега и Бербатов отлично взаимодействаха, българинът напредна в наказателното поле, но от малък ъгъл стреля от външната страна на мрежата.

Наказанието дойде в 54-ата минута. Анита от десния фланг подаде на Бен Арфа, който финтира и стреля от ъгъла на наказателното поле, Хангеланд подложи крак и топката красиво прехвърли Марк Шварцер за 1:1.

Мартин Йол пусна Ашкан Дежага на мястото на Качаниклич в 62-ата минута и този ход веднага даде резултат. Дежага спечели фаул, Дъф центрира елегантно отдясно, а Родайега от границата на малкото наказателно поле с глава разстреля Крул – 2:1.

После Демба Ба удари греда, но още преди това бе вдигнат флага за засада.

20 минути преди края Фабрицио Колочини се изяви като нападател и с блестящ удар от 20 метра нацели напречната греда. Веднага след това Крул спаси удар на Родайега.

В края Мартин Йол дръпна Бербатов по-назад в схемата си и Бербо заигра повече като типичен халф.

До последния съдийски сигнал „свраките” натиснаха здраво, но нямаха шанса да стигнат до изравнителен гол и затвърдиха слабата си форма като гост, като нямат победа навън и са с 4 ремита и 4 поражения.

Трите точки оставят Фулъм на 13-то място с 20 точки, но столичани излязоха от лошата серия. Нюкасъл също запазва позицията по Фулъм – 14-ти със 17 точки.
В Швейцария: Сион и Георги Русев ще играят в елита

След класика в последния кръг, българинът влезе след почивката

Онана: Трябва да вземем ФА Къп заради феновете

„Манчестър Юнайтед ще направи всичко, за да спечели финала“

Официално: Модрич ще играе на Евро 2024

Вижте състава на Хърватия за форума

Де Дзерби разкри какво предстои след раздялата с Брайтън

Италианецът иска отново във Висшата лига

Селекционерът на Румъния обяви състава за България

Двубоят е на 4 юни

Национал на България герой в Шотландия

Димитър Митов спаси Сейнт Джонстън от изпадане

Девети отбор от Серия А в Европа?

Фиорентина и Аталанта решават сериозен ребус

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки