Мъри се цели в европейски успехи с Ботев (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев трябва да играе бърз и атрактивен футбол, отсече Станимир Стоилов

Мъри се цели в европейски успехи с Ботев (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)
Станимир Стоилов официално бе представен днес като новия старши треньор на Ботев (Пд). Мъри си постави високи цели и заяви, че победите в България не са достатъчни за клуб като Ботев и той ще гони силни изяви на европейска сцена, предаде кореспондентът на Novsport.com в Пловдив.

„Искам Ботев да играе атакуващ футбол. Трябва ни стил, начин на игра и правилен футбол. Не обичам надлъгването, не ми е позната тази дума. Ботев трябва да играе бърз и атрактивен футбол, както го е правил през годините. Ако направим това, резултатите неимоверно ще дойдат. Имам желание Ботев да направи прилично участие в Европа. Не искам победи само в България, трябват победи в Европа. Това няма да се случи лесно.”, заяви Стоилов своите идеи в началото на пътя си начело на „канарите”.



„В отбора има проблеми, но идвам с отворено сърце и очи за работа. За мен трябва да има работа и честност.  Ще ни трябва време, търпение и постоянство. Не обичам битки и войни извън игралното поле.”, посочи Мъри.

Специалистът, който замени Феро, още не е наясно с какъв щаб ще работи, но иска всички около него да разбират идеите му. Той изрази уважение и възхищение от славната история на Ботев.



„Наясно съм с успехите на Ботев, това е голямо предизвикателство за мен. Не съм по големите обещания и признания, работа да има. Имал съм успехи и привилегия да работя с треньори на Ботев. Знам пътя на Ботев и какви проблеми са имаше клубът. Не желая да коментирам предишните треньори. Думата дисциплина при мен е закон. Нямам желание футболистите да са ми големи приятели извън терена, искам да са екип на терена. Моят екип още не е ясен. Имам идеи, но искам да разговарям с всички. Искам щаб, който да разбира идеите ми. 



Договорът на Станимир Стоилов влиза в сила от 1 януари 2013 година. На същата дата се прекратява договорът на Ферарио Спасов с клуба.






 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки