Дебютантките от „Казанлък Волей” на зимен подготвителен лагер на Пампорово

Подготовката на Пампорово ще се проведе в продължение на 10 дни, като тренировките ще бъдат повече за кондиция

Дебютантките от „Казанлък Волей” на зимен подготвителен лагер на Пампорово
Дебютантките и лидерки във волейболния елит при жените „Казанлък Волей”, започнаха зимен подготвителен лагер в известния планински ски-курорт Пампорово.  Там момичетата на пловдивския спец Стоян Гунчев-Чугуна се готвят за втория полусезон, който стартира през първата половина на месец януари.
 
51-годишният треньор е завел на планинския лагер всички свои налични състезателки, като в състава не попаднаха единствено девическите националки - центърът Елица Баракова и диагоналът Йоана Николова. Двете момичета са ангажирани с държавния волейтим на България при кадетките, който се готви за квалификациите за европейското първенство през 2013 година в словенския град Нова Горица.
 
„Подготовката на Пампорово ще се проведе в продължение на 10 дни, като тренировките ще бъдат повече за кондиция – за общофизическа подготовка, сила и издръжливост и по-малко ще се работи за техника. Тимът ни е настанен в луксозния хотел „Манастира” в самия курорт и когато момичетата не тренират за сила и за кондиция в планината, ще отскачаме до Смолян, където ке ползваме тяхната спортна зала в Смолян. Там условията са чудесни”, обясни изпълнителният директор на казанлъчанки Деко Григоров.
 
Подготвителният предсезонен лагер на Пампорово е и като своеобразна награда за волейболистките на „Казанлък Волей”  за отличното им представяне през първия полузезон, което направиха още при дебютния им сезон в Националната женска волейболна лига.
 
Преди началото на втория полусезон, „розите” делят в момента първото място в есенното класиране, заедно с отбора на  ЦСКА (София), с равен брой точки - по 25 т. С точка по-малко са маричанки, които са с 2 загуби от "Казанлък Волей".
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки