Каляри не успя да се изпречи на пътя на Ювентус за купата (+ВИДЕО)

Двубоят на "Ювентус Арена" в Торино завърши с минималното победа с 1:0 в полза на "старата госпожа"

Каляри не успя да се изпречи на пътя на Ювентус за купата (+ВИДЕО)

Италианският шампион Ювентус се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия, след като се наложи с минималното 1:0 срещу Каляри в сблъсъка между двата тима от осминафиналната фаза на надпреварата. Двубоят се игра на „Ювентус Арена” в Торино, а домакините бяха по-добрият тим на терена и заслужено се поздравиха с победата. Единственото попадение в мача бе дело на Себастиан Джовинко в 57-ата минута.

Ювентус напълно доминираше през първата част, но „бианконерите” направиха доста пропуски пред вратата на Влада Аврамов. Още в началните минути Себастиан Джовинко можеше да открие резултата, но след изпълнението му от свободен удар топката не попадна в очертанията на вратата. В 8-ата минута се откри нова възможност пред Себастиан Джовинко – нападателят на Ювентус бе изведен по чудесен начин зад отбраната на Каляри, но стреля слабо и вратарят на гостите спаси без проблеми. Последва и възможност пред Никлас Бендтнер, но датчанинът стреля покрай вратата.

В 18-ата минута Себастиан Джовинко изпълни нов свободен удар в полза на „старата госпожа”, но кълбото попадна право в ръцете на Влада Аврамов. Малко след това се откри добра възможност пред Никлас Бендтнер, който се озова на чиста позиция и нанесе удар с десния крак, но стражът на гостите с отлична намеса изби.

В 38-ата минута се стигна до поредната отлична възможност пред Себастиан Джовинко, който бе сам срещу вратаря и се опита технично да го прехвърли, но Аврамов с добра намеса спаси. До края на първото полувреме не паднаха голове и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

”Старата госпожа” започна малко по-активно и през второто полувреме, а играчите на Антонио Конте успяха да открият резултата в 57-ата минута, когато Себастиан Джовинко със силен удар забоде кълбото в мрежата на Каляри.

Отговорът на гостите не закъсня и те можеха да възстановят равенство само 3 минути по-късно, след като Даниеле Десена пробва късмета си с далечен изстрел, но Джанлуиджи Буфон внимаваше и с отлична намеса изби в корнер. В 76-ата минута се стигна до нова добро положение за гостите, след като кълбото бе центриране в наказателното поле на „бианконерите”, където Маурисио Пиния засече, но не успя да прати топката в очертанията на вратата и тя излезе в аут.

До края на мача не падна нов гол и по този начин Ювентус надделя над Каляри с минималното 1:0 и се класира за четвъртфиналите, където вече място си осигуриха тимовете на Рома и Катания.

Ето и кои мачове от осминафиналите остава да се изиграят:

Милан – Реджина

Интер – Верона

Лацио – Сиена

Удинезе – Фиорентина

Наполи - Болоня

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки