Реал Мадрид си изпати при гостуването на Селта Виго за Купата на Краля (+ВИДЕО)

"Кралския клуб" загуби с 1:2 от Селта, Атлетико Мадрид пък надделя с класическото 3:0 над Хетафе

Реал Мадрид си изпати при гостуването на Селта Виго за Купата на Краля (+ВИДЕО)

Отборът на Селта Виго се наложи с 2:1 над испанския шампион Реал Мадрид в първия мач между двата тима от 1/8-финалите на турнира за Купата на Краля. Срещата се игра на стадион „Балаидос”, а и трите попадения в двубоя паднаха през втората част.

Наставникът на „белия балет” – Жозе Моуриньо, бе дал почивка на някои от основните си футболисти, но в стартовия състав на Реал все пак личаха имената и на доста от титулярите.

През първото полувреме двата отбора не създадоха много чисти голови възможности пред вратата на противника, като интересни моменти все пак не липсваха. Микаел Есиен пробва късмета си с удар към вратата на Селта в 6-ата минута, но изстрелът на полузащитника бе слаб и не затрудни вратаря Серхио Алварес.

Малко след като изтече четвърт час игра от началото на мача, Парк Чу-Йонг имаше отлична възможност да открие резултата, след като засече центриране в наказателното поле на Реал, но кълбото премина покрай лявата греда.

До края на първата част нямаше много опасности пред двамата вратари. В 40-ата минута Парк Чу-Йонг отново бе близко до гол, но ударът му бе блокиран от Пепе. При последвалото центриране от ъгловия удар Марио Бермехо засече с глава, но кълбото премина в близост до лявата греда и излезе в аут. Така след 45 минути игра резултатът бе 0:0.

Домакините от Селта успяха да излязат с гол напред в 56-ата минута, когато Микаел Крон-Дели преодоля Рафаел Варан и с отлично центриране намери Марио Бермехо, който засече кълбото, а то се оплете в мрежата на гостите. „Кралския клуб” имаше възможност да изравни в 69-ата минута, когато Лука Модрич стреля с десния крак от 10-ина метра, но Серхио Алварес внимаваше и улови топката.

Селта поведе с 2:0 в 78-ата минута, когато влезлият в игра през второто полувреме Кристиан Бустос нанесе великолепен далечен изстрел, а топката влетя неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Антонио Адан. Реал се опита бързо да се върне в мача и в 82-ата минута Кристиано Роналдо стреля силно към Серхио Алварес, но стражът на домакините отрази изстрела на португалския футболист.

”Белия балет” все пак успя да достигне до един гол – това се случи в 87-ата минута, когато Кристиано Роналдо бе изведен по великолепен начин от Шаби Алонсо зад отбраната на домакините и с безкомпромисен удар с левия крак намали на 1:2. Тимът на Жозе Моуриньо обаче не успя да достигне до нов гол до края на срещата и по този начин регистрира поражение с 1:2. Така Селта има ценен аванс преди реванша, който е на „Сянтаго Бернабеу” и ще се играе на 9-ти януари.

В друг двубой от 1/8-финалите на турнира за Купата на Краля Атлетико Мадрид се наложи с класическото 3:0 като домакин на Хетафе.

Резултатът на „Висенте Калдерон” бе открит в 19-ата минута, когато Диего Коста реализира точно отсъдената в полза на „дюшекчиите” дузпа. При аванс от едно попадение в полза на Атлетико дойде и краят на първото полувреме.

Преднината на домакините се увеличи на две попадения в 80-ата минута, след като Филипе Луиш също успя да отбележи гол в противниковата врата. Крайното 3:0 оформи Диего Коста 3 минути преди края на редовното време.

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки