Оперираха Тито Виланова, изписват го от болницата до края на седмицата (обновена)

Барселона излезе с официално съобщение

Оперираха Тито Виланова, изписват го от болницата до края на седмицата (обновена)

 

Барселона излезе с официално съобщение за операцията на треньора на клуба Тито Виланова.

Ето какво споделиха от тима от „Камп Ноу“:

„Операцията на Тито Виланова протече по предварително определения план, като ще се спазят всички дадени срокове.
Заради лекарската тайна, медиците не разкриха подробности за това как е протекла интервенцията по отстраняване на туморното образувание.

Трябва да припомним, че във времето, в което Виланова ще се възстановява, отборът ще бъде ръководен от Жорди Роура, който е помощник на Виланова.“

Треньорът на каталунския тим влезе в операция в 9,30 часа (българско време), като преди малко повече от година на Виланова, тогава помощник на Хосеп Гуардиола, бе открит тумор на паротидната жлеза на гърлото. След операция, туморът бе премахнат на 22 ноември, след което 42-годишният треньор се върна на скамейката, а впоследствие бе назначен и за старши треньор.

Неназован източник съобщава за испанските медии, че след операцията Виланова ще остане 3-4 дни в клиниката, а след това му предстоят шестседмични процедури с химиотерапия и лъчелечение.


По-рано днес бе оповестено, че наставникът на Барселона Тито Виланова претърпя успешна операция на рака на гърлото си. Днес в 9:30 часа (българско време) специалистът легна под ножа в клиниката Hospital de la Vall d'Hebrón.

Ръководството на болницата и на Барселона засега отказаха да дадат каквото и да било подробности около операцията. Известно е само, че преди хирургическата намеса, лекуващият лекар на Виланова е разкрил, че тя не е сложна.

Тито няма да остане в болницата повече от три-четири дни. Така той ще може да посрещне Коледа и Нова година заедно със семейството си.

44-годишният треньор ще се подложи на химиотерапия и радиотерапия, което ще продължи около 6 седмици, уточняват медиите в Испания.

Както е известно, в сряда от Барселона обявиха официално, че наставникът им ще се подложи на нова операция, а помощникът му Жорди Роура ще изведе каталунците в мача срещу Валядолид, който е последен за тима от "Камп Ноу" през 2012-та година.

Припомняме, че на 22 ноември миналата година, Виланова бе опериран от тумор на гърлото. Лекарите отстраниха тумора и специалистът възобнови професионалните си задължения. След малко повече от година обаче раковото заболяване се е върнало.

Заради ужасяващата новина бе отменен коледният обяд на каталунците.

Очаква се в следващите часове тимът от „Камп Ноу“ да излезе с официално съобщение и да даде повече яснота отностно състоянието на своя старши треньор.

До момента Барса се представя страхотно на всички фронтове, а в Испания е лидер с 9 точки пред 2-ия Атлетико (Мадрид) и с 13 пред вечния съперник Реал (Мадрид).

 

Девети отбор от Серия А в Европа?

Фиорентина и Аталанта решават сериозен ребус

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

Мениджърът на Арсенал коментира загубената титла

Вижте какво каза Микел Артета

Съдия от Нидерландия сътвори здрав скандал

Вижте подробности

ОБЗОР: Брест спечели последната френска квота за Шампионската лига (ВИДЕО)

С победа над Тулуза

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки