Паоло Малдини: Милан загуби своята магия

"В сегашния състав няма нито един играч, който да е писал историята на клуба"

Паоло Малдини: Милан загуби своята магия
Легендата на Милан Паоло Малдини обвини клуба за големия срив през този сезон, като заяви: „Те продадоха топ играчи и загубиха магията си”.
Незабравимият защитник се отказа през 2009 година, но после не се завърна в треньорския щаб на „Сан Сиро”.

„Бях късметлия да прекарам 25 чудесни години в Милан. Когато пристигнах, заварих чудесни основи за един велик клуб. Имахме манталитет на победители и станахме символ на един определен футболен стил. Това беше нещо магическо. Постепенно магията се загуби и Милан се превърна в един абсолютно нормален отбор. Милан спря да предава посланието на клуба и тези, които написаха златни страници в историята на отбора вече не предават своите знания на следващите поколения. Няма никой в сегашния отбор на Милан, който да е писал историята на клуба. Останаха едва няколко души, които реално нямат важна роля в тима”, споделя с тъга 44-годишният Паоло Малдини.

„Сега ми е трудно да кажа какви са плановете на Милан. През лятото бяха освободени 12 играчи със страхотен характер. Ако трябва да съм честен, аз не разбирам какви са техните планове сега. Да си избираш играчи без пари със свободни трансфери не е никакъв план.”, казва Малдини. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки