Георги Божков избра треньорския екип за националния отбор

Петко Маринов и Стефан Михайлов са новите попълнения в националния треньорски екип на женския баскетболен тим

Георги Божков избра треньорския екип за националния отбор

Петко Маринов и Стефан Михайлов са новите попълнения в националния треньорски екип на женския баскетболен тим.

Селекционерите на Нефтохимик и Левски са приели предложението на старши треньора Георги Божков да подготвят заедно отбора за предстоящите евроквалификации. Петко Маринов ще бъде консултант, а Стефан Михайлов - помощник-треньор. Треньорският щаб ще следи внимателно всички състезателки у нас и в чужбина, преди да отправи конкретни покани за участие в националната гарнитура.

"Не съм провел още разговори, защото искат първо да уточним екипа, с който преди да уточним екипа, с който ще работя. Тепърва имаме да мислим върху състава, има да обсъждаме различните варианти. Разбира се, очаквам съвети от останалите мои колеги, които се занимават с женската част, и едва след това ще направя разговорите с някои от момичетата, но смятам, че от много разговори няма нужда. Просто поканата е еднаква за всички. Както аз се чувствам длъжен да бъда в националния отбор, така всички трябва да се чувстват задължени да играят за България", бе категоричен Божков.

Преди срещите от квалификациите за Евробаскет, женският национален отбор ще има четири контроли. Тъй като времето за подготовка на тима е само 20-ина дена, няма възможност за повече срещи. Две от тях ще се играят у нас, в залата, където ще бъдат домакинските мачове от квалификацията, а останалите извън страната. Засега се обсъждат възможностите за приятелски срещи със съставите на Сърбия и Гърция. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки