Сензациите в пресата днес: Левски отлага общото събрание заради "Газпром"

„Лале" върза тенекия на Вили, Живкович на "Армията" след седмица и още...

Сензациите в пресата днес: Левски отлага общото събрание заради "Газпром"

Сензациите в пресата днес, 20 януари 2013 година:

„Труд”: Левски отлага общото събрание заради "Газпром"
Левски отново отложи редовното годишно общо събрание. По принцип "сините" акционери се събират през декември. През този футболен сезон обаче събранието бе отложено за третата десетдневка на януари. Възможно е следващата седмица да бъде обявена дата, но едва ли ще е за този месец, а по-скоро за следващия. Забавянето е естествено, тъй като се очаква кръстопътна сбирка. Трябва да бъдат уточнени подробности и оповестени по същество договорите с "Газпром", ВТБ и за градеж на стадион "Аспарухов". Всичко изброено изисква усърдна и тежка подготовка, която не зависи само от клуба. А и бюрокрацията от страна на държавни институции вече постави под въпрос 26 януари като ден за взривяването на сектор "А" на "Герена". По принцип е възможно на събранието да има и рокади по "сините" акции, свързани както със строежа на арената, така и нови контракти. Тодор Батков в момента притежава 91% от акциите на клуба. Договорът с "Газпром" се очаква през март, когато трябва да влязат свежи пари в “Левски”.

„Стандарт”: „Лале" върза тенекия на Вили Вуцов
Велислав Вуцов умее да говори, но това не му помогнало за привличането на класен нападател от Холандия. "Лалето" обявило категорично, че няма намерение да рита на "Овча купел". Така "Славия" продължава да търси играч, който ще води атаката на тима в юбилейната година. Вариантите са два. "Белите" водеха преговори с испанец и французин. При провал с тях, ще стрелят на тъмно. Вуцов ще привика няколко души на проби и този, който се представи най-добре, ще получи договор. Това стана ясно след контролата на столичани с "Пирин" (Разлог). Тимът от "Овча купел" спечели с 3:1 срещата, която се игра в три полувремена по 30 минути.

"7 дни спорт": Сърбин скочи на бой на Тенчо Тенев
Сръбски футболист от отбора на украинския Кривбас скочи да бие треньора на Пирин Гоце Делчев - Тенчо Тенев, съобщава „7 дни спорт”. Това се случи по време на мача между двата тима, който завърши с победа на българите с 2:1. Контролната среща се игра на един от терените на комплекс "Папилон" в Белек. В края на мача Тенев подвикна на въпросния състезател да понамали малко темпото, тъй като бе видимо изнервен и псуваше на сръбски език. Футболистът, който бе до тъчлинията, скочи на треньора и дори си позволи да го блъсне. От скамейката веднага реагираха и до по-сериозно меле не се стигна. Тенев постъпи като зрял човек и не отговори на агресора. Вместо това спокойно му обясни, че може да му бъде баща, и го попита дали не му е малко неудобно от тази реакция. След тези думи сърбинът наведе глава, отиде при наставника на българския тим и братски го прегърна.

„Тема спорт”: Миньор взима Георги Божанов
Берое се раздели с крилото Георги Божанов. Роденият в Свиленград футболист не попада в сметките на треньора Петър Хубчев за пролетния полусезон. Най-вероятно 24-годишният футболист ще продължи кариерата си в пернишкия Миньор. Там той ще се засече отново с генерал Йордан Димитров, който преди бреме го взе в Берое. На 24 януари, четвъртък, жълто-черните ще изиграят първата си контрола - ще гостуват на третодивизионния Сливнишки герой в Сливница. Два дни по-късно възпитаниците на Николай Тодоров-Кайзера ще премерят сили с тима от Б група Септември в Симитли. На 2 февруари пък е насрочен двубой с Пирин Благоевград.

„Стандарт”: Скандал с фенове на Ботев (Пд) на браздата
Около 150 фенове на "Ботев" биха напразно път до границата с Гърция, за да гледат дебюта на Станимир Стоилов начело на тима. "Бултрасите" бяха върнати от комшиите. "Намериха 4 кутии с бира и обявиха, че сме пияни", оплакаха се запалянковците. В една от колите пък бил открит чук и гърците незабавно я върнали. Така колоната от близо 50 автомобила останала от родната страна на браздата. Запалянковците направили опит да пробият през Ивайловград, но и там ситуацията се повторила, феновете, които успяха да минат границата, били свалени преди Александруполис и подложени на обиск.

„Тема спорт”:  Живкович пристига в ЦСКА след седмица
Мариян Живкович не пристигна в София вчера, въпреки че това трябваше да се случи по план. Неговото идване е било отложено в последния момент. Бившият играч на Литекс се очаква да дойде най-късно идната неделя. Сърбинът е гласен за координатор на ДЮШ на ЦСКА. Той отдавна е предал програмата си за работа в писмен вид на ръководството на столичани. 39-годишният сърбин дълго време е бил директор на ДЮШ в Пирот и минава за много добър специалист в методиката на работа с подрастващите. Спас Джевизов ще запази поста си, но начинът на работа в школата ще бъде коренно променен.

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки