Джокера на четвъртфинал след 5-часова драма срещу Вавринка

Ноле обърна швейцареца от 0:1 сета и 2:5 гейма във втория

Джокера на четвъртфинал след 5-часова драма срещу Вавринка

Новак Джокович осъществи обрат след загубен сет и изоставане с 2-5, за да надиграе в петсетова драма Станислас Вавринка и да се класира на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън.

Джокович имаше нужда от 302 минути, за да победи 15-ия поставен с 1-6, 7-5, 6-4, 6-7, 12-10 да си уреди среща с Томаш Бердих в следващата фаза. Световният номер едно бе пробит три пъти в първия сет, който бе спечелен от швейцареца за само 25 минути.

Сърбинът проби противника си в първия гейм на втория сет, но след това нещата се обърнаха и Вавринка поведе с 2-1. Джокович пък не спираше да се хлъзга на корта, преди да смени обувките си след третия гейм на втория сет.

С новите маратонки Джокович остана на краката си до края на срещата, но той продължи да прави грешки и изостана с 2-5. При 5-3 Вавринка бе само на 2 точки на свой сервис до спечелването на втория сет, но Джокович върна пробива и след това направи нов, за да изравни в крайна сметка сетовете.

В третия сет Джокович поведе за първи път в срещата със сет напред, но всички 12 гейма в следващия завършиха без пробив, което наложи тайбрек. Там Вавринка спечели със 7:5, за да изравни до 2-2.

В решаващия сет Вавринка не успя да реализира четири точки за пробив при 4-4 и Джокович го наказа в 22-ия гейм с третия си мачбол. 

Така на четвъртфиналите Ноле ще се изправи срещу чеха Томас Бердих. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки