Гана изгуби два гола аванс срещу Конго за 2:2 (видео)

Емануел Баду вкара първия гол в турнира за Купата на Африканските нации, "Черните звезди" тръгнаха с реми

Гана изгуби два гола аванс срещу Конго за 2:2 (видео)
Гана отбеляза първите два гола в тазгодишното издание на Купата на Африканските нации, но не успя да победи ДР Конго в дебютния си мач в Група „Б” и срещата завърши 2:2.  Двама играчи от Серия А – Емануел Баду и Квадво Асамоа дадоха добър аванс на „Черните звезди”, но Мпуту и Мбокани от дузпа изравниха.

На стадион „Нелсън Мандела” в южноафриканския град Порт Елизабет двата тима показаха много по-открита игра от това, което видяха зрителите в първия ден на турнира, когато гол не падна.

Конго изненадващо започна по-силно и нацели греда след 13 минути. Мпуту се пребори със защитник и пусна за Ломано Трезор Луа Луа, който нацели напречната греда.

„Леопардите” стигнаха до нова възможност – Мбокани от Андерлехт стигна аутлинията и върна за Мпуту, но ударът ми не бе точен.
Гана не бе на обичайните си висоти, но постепенно навлезе в ритъм. Асамоа Гиан получи пас сам срещу вратаря Кидиаба, но стреля ужасяващо в аут.

Пет минути преди почивката Гана откри резултата. Честта да вкара първия гол в турнира се падна на Емануел Баду, който играе за Удинезе.
Квадво Асамоа направи отлично двойно подаване с Гиан, а после пусна за Баду, който протегна крак за 1:0.

След почивката Гана удвои аванса с гол на асистента за първия гол – Квадво Асамоа. Вакасо центрира на далечната греда, където халфът на Ювентус скочи най-високо и въпреки че Кидиаба изби в горната греда резултатът стана 2:0.

Тук можеше да се очаква Конго да развее белия флаг, но подобно нещо не се случи.

Напротив, само 4 минути след гол „леопардите” отвърнаха на удара.

Играещият за Фрайбург Седрик Макиади изведе отлично в коридор Трезор Мпуту и нападателят елегантно пусна покрай вратаря Дауда в далечния ъгъл за 2:1.

Гана потърси дузпа за игра с ръка, но протестите на Асамоа Гиан не доведоха до нищо.

Пълната драма дойде в 69-ата минута. Таранът на Андерлехт Диумерки Мбокани получи пас в наказателното поле, финтира Акаминко, който го спря с ръка и съдията Даниел Бенет от ЮАР посочи бялата точка. Самият Мбокани намери горния десен ъгъл и изравни за 2:2.

Дауда спаси добре насочен удар на Мулумбу в последните минути, а в добавеното време Гиан стреля с глава, но Кидиаба лови пред голлинията, въпреки че тялото му беше вътре във вратата.

Така Гана и ДР Конго спечелиха по една точка на старта в Група „Б”. Другият мач в тази група е Мали – Нигер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки