Новата баскетболна зала на ЦСКА бе открита със "сблъсък между легендите"

Ремонтираната зала по баскетбол на стадион "Българска армия", която ще носи името на Румен Пейчев, беше открита официално.

Новата баскетболна зала на ЦСКА бе открита със "сблъсък между легендите"
Ремонтираната зала по баскетбол на стадион "Българска армия", която ще носи името на Румен Пейчев, беше открита официално. В нея ще тренират децата от школата на обединен баскетболен клуб ЦСКА, както и младежкият национален отбор на България и Спартак Капитол.

Залата беше ремонтирана с усилията на Александър Чакмаков, Роберт Гергов и други.

Румен Пейчев бе дългогодишен национал на България, а по-голяма част от кариерата си прекарва именно в ЦСКА. Като треньор също работи при "армейците", в Лукойл Академик, и в Левски. Участва на пет европейски първенства като играч, а също така и е многократен държавен шампион и носител на Купата на страната. Като треньор е двукратен шампион и трикратен носител на Купата.
На откриването на залата на ЦСКА, която ще носи името на легендарния баскетболист на "червените" Румен Пейчев, друга червена легенда - Петко Маринов, каза:

"Никога не съм допускал, че ще говоря за Румен в минало време. Радвам се, че залата ще  носи неговото име. Бих искал да благодаря на Сашко Чакмаков и Роберт Гергов, които ремонтираха нашата зала".

Церемонията, чийто водещ бе известният с червените си пристрастия популярен актьор Тончо Токмакчиев, започна с демонстративен мач между най-младите, а след това продължи със "сблъсък между легендите", както бе наречен демонстративният мач между ветераните на ЦСКА и Левски.

Още преди началния сигнал водещият Тончо Токмакчиев разкри тайната, че "сблъсъкът на легендите" ще завърши наравно. Последваха много кошове, много тройки, но на новото електронно табло в ремонтираната зала на ЦСКА "Румен Пейчев" резултатът неизменно бе "0:0"


Сред червените ветерани блестяха Георги Глушков, Иван Ценов, Росен Барчовски, а сред сините - Христо Дойчинов, Георги Младенов, Константин Папазов, Юм Уандие .  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки