Сензациите в пресата днес: Отлагат взрива на "Герена", ЦСКА чака Варела за втория лагер

Истър иска 1 млн. евро за Бру, „сините” предлагат Арс в Кипър, Марешки вади 750 бона, Ботев пуска Шеткус в Берое и още...

Сензациите в пресата днес: Отлагат взрива на "Герена", ЦСКА чака Варела за втория лагер

Сензациите в пресата днес, 21 януари 2013 година:





„Тема спорт”: Отлагат взрива на "Герена"?
Ръководството на Левски най-вероятно ще отложи взривяването на сектор А на стадион „Георги Аспарухов". Мащабната реконструкция на съоръжението трябваше да стартира на 25 януари със събарянето на централната трибуна. Това обяви изпълнителният директор на клуба Иво Тонев. По всичко личи обаче, че сините няма да успеят да извадят необходимите им разрешения до тази дата. От клуба пазят пълно мълчание по случая, като дори отказват да коментират имат ли сключен договор с фирма, която да взриви трибуната, както и с такава, която да строи новата модерна арена.

„Меридиан Мач": Ботев пуска Шеткус в Берое

Ръководството на Берое прави опит да привлече вратаря на Ботев (Пд) Ернестас Шеткус, научи „Меридиан Мач". Стражът на „жълто-черните" стана ненужен на старши треньора Станимир Стоилов след привличането на Адам Стаховяк и така литовецът обмисля други варианти за бъдещето си. Шефовете на „канарчетата" и Ернестас Шеткус най-вероятно ще си стиснат ръцете, като ще прекратят отношенията си.по взаимно съгласие. Вратарят ще получи четири заплати напред и ще стане свободен агент. От Берое ще се възползват от това и ще парафират с национала на Литва, като остава само да се доуточнят личните условия на играча. Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов не даде почивка на отбора и днес пловдивчани продължават да се готвят, но на родна земя. След като прекратиха лагера си в Гърция, „жълто-черните" няколко дни ще се задържат под тепетата. За сряда е предвидена втората контрола срещу Чавдар (Етрополе) от 14,00 часа на стадион „Пловдив". Това бе своеобразен жест от страна на ръководството към феновете, за да могат те спокойно да гледат любимците си, които се измъчиха с пътуването до Гърция.

„Тема спорт”: ЦСКА чака Варела за втория лагер

ЦСКА е много близо дo привличането на петото си ново попълнение през зимната пауза на първенството, съобщи "Тема Спорт". Уругваецът от Палермо Игнасио Лорес Варела в момента тренира в Италия, но очаква да се присъедини към ЦСКА. Ръководствата на армейците и Палермо са пред окончателно споразумение относно футболиста, който през лятото игра под наем в Ботев Враца. Очаква се уругваецът да пристигне в София в края на тази седмица, след което да замине с отбора за втората част от лагера в Турция, който стартира в края на месеца.
Според хора, близки до ръководството на ЦСКА, идването на Варела при червените може да се смята на 90 на сто сигурно. Ако това се случи, той ще е петият нов на "Армията" през тази зима след Ивайло Чочев, Мартин Камбуров, Венци Василев и Марсиньо.
До края на тази седмица се очаква и развръзка за евентуалното завръщане на офанзивния полузащитник Христо Янев от гръцкия втородивизионен Панетоликос. При всички положения ЦСКА ще привлече още поне един нов футболист до края на месеца.
Треньорът на Ботев Враца Тони Здравков обаче е на друго мнение относно бъдещето на Варела. "Той не ни е напуснал. Футболист на Ботев Враца е. В момента се намира в Палермо и тренира там. Изчаква развитие по някакъв трансфер, който аз не виждам как ще се случи. Убеден съм, че след 31 януари Варела ще бъде в редиците на Ботев Враца", сигурен бе Здравков.

“7 дни спорт”: Марешки вади 750 бона за 3-о място

Все още неофициалният собственик на Локомотив (Пд) Веселин Марешки е обещал огромен за родните стандарти бонус при класиране на трето място в края на сезона. Футболистите и треньорският щаб ще си поделят по 750 000 лева, ако грабнат бронзовите медали. Финиширането на тази позиция със сигурност ще осигури второ поредно участие на “черно-белите” в Лига Европа. В момента Локото зимува на седмо място – на 5 точки от заветната трета позиция. Марешки е обещал парите в петък, когато е имал среща с треньорския екип. При класиране на четвърто място сумата за поделяне ще бъде 500 000 лева. 300 бона е за пето място, а шестата позиция в края на сезона ще означава премия от 100 000 лева.

„Тема спорт”: Истър отряза Левски за Бру

Треньорът на Левски Илиан Илиев ще трябва да прави плана си за пролетта без трансферна цел №1 Кевин Бру. Причината е, че въпреки настойчивите опити на сините да привлекат 24-годишния халф Истър не пожела да намали сложената му трансферна сума. Втородивизионният френски клуб е пратил факс на сините, с който ги е уведомил, че цената на национала на Мавриций е 1 милион евро и нито цент по-малко. Левски пък не може да си позволи да плати толкова много. Кевин Бру бе най-желаният футболист от Илиан Илиев. Той се опита да го привлече още през лятото. Тогава полузащитникът, който този сезон има 18 мача и 2 гола за Истър, дори мина медицински прегледи в София. До сделка обаче не се стигна, тъй като бащата на играча бе болен и той трябваше да се прибере и грижи за него във Франция. Сега Бру се нави да облече синята фланелка, но французите не са склонни да се разделят с него за предлаганите от Левски 300 хиляди евро. През този трансферен период тимът от "Герена" се подсили с четирима играчи -вратарят Михаил Иванов от Ботев Враца, защитникът Пламен Димов от Черноморец, халфът Стефан Велев от Берое и разтрогналия с Миньор Милен Василев.

„Тема спорт”: Левски предлага Арс в Кипър
Ръководството на Левски е предложило холандския нападател Сьорд Арс на няколко кипърски отбора. Причината е, че той е ненужен на треньора Илиан Илиев, който вече обяви, че няма никакво намерение да разчита на него през пролетта. Арс ще може да бъде наблюдаван по време на тренировките на отбора на първия лагер. Възможно е Илиев дори да го пусне в игра в контрола, за да може той по-лесно да бъде харесан от някой отбор. Първият спаринг на левскарите е на 26 януари, събота. Съперник в него е лидерът в швейцарската втора лига Аарау. Десният бранител на сините Дъстли Мулдер се присъедини вчера към тима в Агиа Напа. Холандският бек бе пуснат да се прибере в София по лични дела и пропусна тренировката в събота. Мулдер е един от играчите с най-добри показатели на тестовете от началото на подготовката. През есента взе участие във всичките 15 срещи от А група, като дори отбеляза две попадения. Толкова вкара и за Купата на България - и двете бяха в мрежата на Черно море.

„Тема спорт”: Четиримата нови в Левски взимат колкото Марсиньо
Ръководството на Левски за момента действа доста разумно при подписванията на договори с новите попълнения. „Тема Спорт" разбра, че четиримата привлечени през зимата до момента ще прибират общо почти толкова пари под формата на месечни заплати, колкото и недоразумението от лятната селекция Марсиньо. Офанзивният халф получаваше огромно за родните стандарти възнаграждение. Бразилецът се разписваше срещу 15 500 евро, като при това тези пари бяха чисти, след облагането с данъци. По неофициални данни четиримата нови ще взимат съвсем малко повече от него -общо 16 хиляди евро или 32 хиляди лева на месец. Най-нископлатен е Милен Василев, който ще прибира по б хиляди лева, Михаил Иванов и Пламен Димов ще взимат по 8 хиляди, а Стефан Велев по 10 бона. Това са съвсем разумни месечни възнаграждения, които са далеч по-ниски от тези на най-скъпо платените играчи в отбора. За пример ще споменем, че само преди няколко дни холандецът Дъстли Мулдер удължи контракта си със сините. Според него той ще получава по 11 хиляди евро на месец, а след всеки полусезон ще прибира по 15 хиляди евро.

„Тема спорт”: Иван Динов влиза в Спартак (Варна)
С нов финансов благодетел ще се сдобие до дни Спартак Варна. Почти сигурно издръжката на соколите ще бъде поета от Иван Динов, който изостави Спартак Плевен след инцидентите, разиграли се на първата тренировка на тима в четвъртък. В събота Динов е провел среща с ръководството на соколите, на която е изявил желание да помага финансово. На този етап все още не е ясно под каква форма той ще влезе в клуба - дали като собственик или като спонсор. Очаква се това да бъде обявено до ден-два. Със сигурност идването на Динов ще означава нова, по-мащабна зимна селекция. Отборът ще бъде изцяло финансово обезпечен и единствената цел пред него ще бъде промоция в А група. Евентуално завръщане в елита е твърде вероятно предвид предполагаемото разпадане на Спартак Плевен, който бе основен конкурент досега. На този етап все още не е обсъждан въпросът дали Иван Найденов ще остане старши треньор на соколите, или Динов ще дойде с Иван Маринов-Маслара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки