Ловчанлии стартираха и втория лагер с хикс

Отборът на Литекс завърши наравно 1:1 с Карпати Лвов, воден от Николай Костов

Ловчанлии стартираха и втория лагер с хикс

Отборът на Литекс започна втория си подготвителен лагер в Турция с равенство с украинския Карпати Лвов, воден от бившия наставник на Левски Николай Костов. 

 

Двата тима завършиха наравно 1:1 на терените на "Спорт Център" в Анталия.

 

Старши треньорът на "оранжевите" Христо Стоичков нямаше кадрови проблеми за спаригна и можеше да разчита на абсолютно всичките си състезатели, които от няколко дни се подготвят при хубаво време и перфектни условия в Анталия.

 

Българският тим създаде доста положения срещу 14-ия в украинския елит и може да съжалява, че не записа пълен успех. Най-сериозните възможности пред вратата на Карпати през първата част пропуснаха Армандо Ваюши и бразилеца Жуниор. 

 

На Илко Пиргов обаче се наложи да отразява удар на Лукас, който се бе озовал очи в очи срещу него.

 

През второто полувреме бяха извършени редица смени, които се отразиха на темпото на играта.

 

В 55-ата минута украинците съумяха да открият резултата след попадение на Гладкий с глава.

 

Добрата игра на ловчанлии обаче все пак бе ознаменувана с гол в 85-ата минута, когато след отлична солова акция Томи Костадинов намери връхлитащия на скорост в наказателното поле на Карпати Исмаил Иса, който изравни с хладнокръвно изпълнение.

 

Следващата контрола на "оранжевите" е със сръбския гранд Партизан на 5 февруари.

-------------------------------------------------------------------------------------
Състави:

 

Литекс: 1. Илко Пиргов, 4. Васил Божиков, 16. Страхил Попов, 18. Илия Миланов, 7. Ванжер, 10. Жуниор, 14. Армандо Ваюши, 6. Симеон Славчев, 17. Георги Миланов, 21. Александър Цветков, 23. Небойша Йеленкович

Старши треньор: Христо Стоичков

 
Карпати: 1. Мисак, 7. Ксьонз, 32. Пластун, 4. Бидлевски, 21.Балажиц, 25. Ткачук, 16. Худовяк, 22. Щилич, 18. Кополовец, 77. Лукас, 10. Гладкий
Старши треньор: Николай Костов
-------------------------------------------------------------------------------------
МАЧА ПО МИНУТИ*: 
 
 
 90' КРАЙ НА СРЕЩАТА

 

 85' ГОЛ ЗА ЛИТЕКС!!! Индивидуална акция на резервата Томи Костадинов, който подава към връхлитащия Иса и нападателя изравнява резултата 1:1.

 

62' Нелошо изпълнение на Ванжер от пряк свободен удар, но Мисак спасява. Преди това и резервата Хасани опитва далечен обстрел, но без успех. В игра се появява и бранителят Емил Грозев.

 

 55' ГОЛ ЗА КАРПАТИ! Украинците откриват резултата след гол на Гладкий, който засича топката с глава.

 

53' Иса и Хасани се появяват в игра за Литекс.

 

 51' Нов фрапиращ пропуск на Литекс. След пас на Ванжер, влезлият като резерва Цветанов стреля към опразнената врата, но Балажиц избива миг от линията миг преди топката да се оплете в мрежата.

 

 47' Нова отлична атака на Литекс, преминала през Жуниор и Георги Миланов, след което Ванжер стреля по диагонал, но Мисак отново спасява.

 

46' Николай Бодуров и Момчил Цветанов влизат в игра на местата на Илия Миланов и Ваюши.

 

 46' НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ 

 

45' КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ

 

42' Хубав удар от границата на наказателното поле, но Мисак избива в корнер. След изпълнението му, топката се озовава в Г. Миланов, който стреля от 20тина метра, но безуспешно.

 

 34' Малшанс за Литекс. Албанецът Ваюши пробива отляво и центрира в пеналта, където бразилецът Жуниор насочва топката в опразнената врата. Ударът му обаче не е плътен и силен и със сетни усилия Пластун успява да изчисти топката от голлинията.

 

 23' Вратарят Пиргов показва класа и съобразително взима топката от краката на излезлия очи в очи с него испанец Лукас.

 

 15' Отлична атака на Литекс по десния фланг. Страхил Попов комбинира с Ванжер, при което бразилецът центрира в наказателното поле, но с левия крак Ваюши бие покрай вратата.

 

 11' Опасност пред вратата на Литекс, Гладкий е в пеналта и стреля, но топката профучава покрай страничната греда. 

 

 7' Около 50 зрители наблюдават приятелската среща 

 

 5' Активно начало за Литекс. Оранжевите създадоха в първите 5 минути три нелоши атаки, но Божиков първо не можа да овладее добре топката, а след това Ваюши попадна в засада. Албанецът имаше нов шанс да открие резултата, но вратарят на домакините предвидливо скъси дистанцията и го блокира.


 1'  НАЧАЛО НА МАЧА

 

*Информацията е предоставена от пресслужбата на Литекс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки